voetbalzone

Update: Hazard-transfer op losse schroeven: ‘Mag niet onder de lijn komen’

Bart Kruyt23 jan 2014, 10:40
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2014, 10:40
Advertentie

Thorgan Hazard zorgt voor een behoorlijke transfersoap in België. De middenvelder van Chelsea speelt voor het tweede seizoen op huurbasis voor Zulte Waregem, maar wil per direct overstappen naar Anderlecht. De zaakwaarnemer van Hazard stuurde dinsdagavond een mail naar Zulte, met daarin het verzoek om het contract met de Chelsea-huurling per direct te beëindigen. "Uiteraard gingen wij hier niet op in", meldt de huidige nummer vier van de Jupiler Pro League.

voetbalzone

Het geduld van de twintigjarige Hazard raakt op en de middenvelder probeert nu een breuk te forceren: woensdag kwam hij niet opdagen voor de training. "Wij betreuren ten zeerste dat Thorgan zich op die manier laat beïnvloeden door zijn entourage", laat Zulte weten in een statement. De club heeft woensdagochtend weer gesproken met de zaakwaarnemer van Hazard en een delegatie van Anderlecht, maar er kon geen akkoord worden bereikt.

Bij Zulte verwacht men dat Hazard woensdagavond wel present zal zijn bij de uitreiking van de Gouden Schoen, de prijs voor de beste speler uit de Belgische competitie. Hazard geldt na een sterk jaar bij Zulte als favoriet voor het winnen van deze prijs. "Ondanks alles rekenen we op een schitterend gala van de Gouden Schoen vanavond, want Thorgan Hazard verdient na een uitstekend seizoen deze persoonlijke bekroning", vindt men bij Zulte. "Zijn prestaties en niet de hele commotie moeten centraal staan op dit gala."

Update 23 januari 11.40 - Hazard-transfer op losse schroeven: ‘Mag niet onder de lijn komen’
Het is nog maar de vraag of Thorgan Hazard naar Anderlecht vertrekt. De door Chelsea aan Zulte Waregem verhuurde middenvelder wil graag naar de recordkampioen van België, maar de onderhandelingen verlopen allesbehalve soepel. “We zijn nu op het punt gekomen dat we op die lijn zitten en ik wil daar niet onder gaan. Ja, we hebben nog interesse in Thorgan en we willen hem graag halen. Maar ik wil 's morgens nog in de spiegel kunnen kijken en kunnen leven met wat ik zie”, zegt manager Herman Van Holsbeeck. “Ik heb voor mezelf een lijn getrokken. Alles boven die lijn kun je doen om een transfer te doen slagen, maar alles daaronder kan voor mij niet.”

Bezig met laden …