voetbalzone

Update: Heerenveen rondt komst bliksemafleider voor Finnbogason af

Daniel Cabot Kerkdijk02 sep 2013, 16:45
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2013, 16:45
Advertentie
/

Uche Nwofor gaat naar alle waarschijnlijkheid in de Eredivisie aan de slag. De aanvaller van VVV-Venlo ondergaat vrijdagmiddag een medische keuring bij sc Heerenveen. Als de keuring in Friesland geen problemen oplevert, tekent hij een huurcontract tot medio 2014. Heerenveen heeft tevens een optie tot koop op de 21-jarige aanvaller uit Nigeria.

VVV hield al langer rekening met een zomers vertrek van Nwofor, die weinig trek had om een seizoen in de Jupiler League uit te komen. De aanvaller werd met een overgang naar Engeland in verband gebracht. Omdat hij niet in aanmerking zou komen voor een werkvergunning, werd beweerd dat hij direct aan Roda JC Kerkrade zou worden uitgeleend.

Het is echter Heerenveen dat wederom zaken doet met VVV, dat eerder al Yanic Wildschut aan de noorderlingen verkocht. Nwofor maakte 13 doelpunten in 54 duels voor de Noord-Limburgers. Hij wordt na Emmanuel Ebiede, Henry Onwuzuruike en Godfrey Nwankpa de vierde Nigeriaan in Friese dienst.

Update 30 augustus 14.20 uur - NEC en FC Utrecht hopen op spits sc Heerenveen na komst Nwofor
Mark Uth staat voor zijn afscheid bij sc Heerenveen. De 22-jarige Duitse spits wordt serieus gevolgd door FC Utrecht en NEC, en met de naderende komst van Uche Nwofor staan de Friezen niet onwelwillend tegenover zijn vertrek. Dat vertelt interim-directeur Gaston Sporre in gesprek met de Leeuwarder Courant.

Update 2 september 16.45 uur - Heerenveen rondt komst bliksemafleider voor Finnbogason af
Uche Nwofor speelt het komende seizoen op huurbasis voor sc Heerenveen. De Friese club meldt in een persbericht dat de overgang van de 21-jarige international van Nigeria volledig is afgerond. De speler komt over van VVV-Venlo. Hij sluit na de interlandperiode aan bij de selectie van Marco van Basten, aangezien hij zich momenteel met Nigeria voorbereidt op de internationale ontmoetingen van aankomende week.

De komst van Nwofor naar het Abe Lenstra Stadion houdt niet in dat sterspeler Alfred Finnbogason per definitie vertrekt. Wel lijkt er nu ruimte voor Mark Uth om zijn geluk elders te gaan beproeven. Nwofor kan naast centraal in de aanval ook op de vleugels uit de voeten.

Bezig met laden …