voetbalzone

Update: Heerenveen ziet ook niets in tweede bod op Gouweleeuw

Erik van Dam04 jan 2013, 10:30
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2013, 10:30
Advertentie

Zijn contract mag dan aflopen, maar sc Heerenveen laat Jeffrey Gouweleeuw niet voor een appel en een ei naar AZ vertrekken. De jonge verdediger wil graag weg uit Friesland en aan de slag in het team van Gertjan Verbeek en heeft dat al meermaals publiekelijk laten weten. Zijn huidige club sloeg een eerste bod vanuit Alkmaar af en donderdag spraken beide partijen opnieuw met elkaar. Johan Hansma zegt dat er vanuit Heerenveen geen concessies worden gedaan.

/

Daarmee geeft de technisch directeur duidelijk aan dat het spel zakelijk wordt gespeeld: AZ moet voldoen aan de vraagprijs van sc Heerenveen en zo niet, dan blijft Gouweleeuw de komende maanden nog gewoon in het Abe Lenstra Stadion spelen. “Het is lastig, maar ik ben niet het type dat concessies doet aan een ontevreden werknemer. Jeffrey wordt gewoon door ons betaald en contract is contract', aldus Hansma in de Leeuwarder Courant.

Heerenveen mikt op circa twee miljoen euro én een of meer extra clausules, waarmee Gouweleeuw de club in de toekomst nog meer geld opbrengt. AZ heeft ruimte voor een transfer van tussen de anderhalf en twee miljoen euro, zo werd eerder reeds duidelijk. Hansma stelt dat zijn club met de verkoop van Gouweleeuw hoofdcoach Marco van Basten wat extra armslag kan bezorgen. “Daar moet je wel over nadenken. Maar in principe is de situatie rond Gouweleeuw niet anders dan een maand geleden. Mocht hij vertrekken, dan gaan we zoeken naar een vervanger. Hij is toch een basisspeler.”

Update 4 januari 11.30 uur - Heerenveen ziet ook niets in tweede bod op Gouweleeuw
SC Heerenveen lijkt vooralsnog niet bereid om Jeffrey Gouweleeuw naar AZ te laten vertrekken. Een tweede bod van AZ op de 21-jarige centrale verdediger Jeffrey Gouweleeuw is afgewezen, zo meldt Voetbal International. Als AZ Gouweleeuw nog deze maand wil aantrekken, zal het nu dus met een derde bod moeten komen. Welk bedrag de Friezen willen hebben, is nog onduidelijk.

Bezig met laden …