voetbalzone

Update: Helmond Sport geeft interim-trainer tot winterstop de kans

Gijs Freriks09 okt 2013, 11:45
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2013, 11:45
Advertentie
/

Helmond Sport heeft het vertrouwen in trainer Eric Meijers per direct opgezegd. Dat maken de Brabanders zaterdag via de officiële kanalen bekend. De druppel die de emmer deed overlopen, was de 1-3 thuisnederlaag tegen Almere City FC van vrijdagavond. Mario Verlijsdonk neemt de taken voorlopig over.

De Jupiler League-club staat na tien wedstrijden op de negende plaats in de competitie, met veertien punten. Het ontslag voor de vijftigjarige Meijers komt enigszins als een verrassing, want voor het duel met Almere liet Helmond maar drie punten liggen in de laatste vijf wedstrijden. Vorig seizoen finishte Helmond als vierde in de eerste divisie. In 1984 speelde de club voor het laatst in de Eredivisie.

Helmond communiceert dat het besluit om Meijers de laan uit te sturen ‘is genomen op basis van een langer intern proces’. De oefenmeester was eerder meer dan twintig jaar actief in de top van het amateurvoetbal. Zijn grootste successen behaalde hij met het Groesbeekse Achilles’29, waarmee hij onder meer landskampioen in het amateurvoetbal werd.

Update 9 oktober 11.45 uur - Helmond Sport geeft interim-trainer tot winterstop de kans
Helmond Sport gaat voorlopig niet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Na het ontslag van Eric Meijers staat Mario Verlijsdonk als interim-coach voor de groep en hij krijgt in de aankomende weken de kans om zich te bewijzen. "We hebben met elkaar afgesproken dat we dit tot de winterstop een kans geven", meldt algemeen directeur Mario Captein in Voetbal International. "Dan gaan we evalueren. Wij denken dat zij (Verlijsdonk en assistent-trainer Remond Strijbosch, red.) het kunnen, anders hadden we een andere keuze gemaakt." Verlijsdonk was al eens eerder interim-trainer in Helmond.

Bezig met laden …