voetbalzone

Update: Helmond Sport neemt toekomstige VVV'ers niet op in selectie

Bart Kruyt16 mei 2012, 11:45
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2012, 11:45
Advertentie

Hans de Koning heeft een serieus probleem. De oefenmeester hoopt met Helmond Sport de Eredivisie te bereiken, maar dan moet in de finale van de nacompetitie wel VVV-Venlo verslagen worden. Twee van de betere spelers van Helmond, Guus Joppen en Jeffrey Altheer, spelen volgend seizoen voor VVV. En dus vraagt De Koning zich af: moet hij het duo laten spelen of niet?

Joppen en Altheer willen uiteraard niet dat VVV volgend seizoen in de Jupiler League speelt, maar tegelijkertijd hebben zij nog verplichtingen naar Helmond Sport toe. "We gaan hier woensdag pas over praten. Ik ben er nog niet uit. Dit is een heel vervelende situatie", zei De Koning in het Eindhovens Dagblad. Binnen de selectie van Helmond Sport heerst bij enkelen de mening dat Joppen en Altheer sowieso niet zouden moeten spelen.

Joppen hield zich op de vlakte: "We hebben het er later over. Het is lastig voor me. Ik wil hier op een goede manier afscheid nemen, terwijl je volgend jaar wel ergens anders voetbalt", zei de verdediger. Aanvoerder Philipp Haastrup en Charles Kazlauskas zijn voor de wedstrijd van donderdag geschorst en als Joppen en Altheer niet spelen, betekent dat dus dat Helmond vier basisspelers mist voor het eerste duel met VVV.

Update 16 mei 11:45 uur - Helmond Sport neemt toekomstige VVV'ers niet op in selectie
Guus Joppen en Jeffrey Altheer zitten niet bij de selectie van Helmond Sport voor de play-offduels met VVV-Venlo. Dat heeft trainer Hans de Koning van Helmond Sport woensdag bevestigd aan Omroep Brabant. Het tweetal speelt met ingang van komend seizoen voor de Noord-Limburgers.

Bezig met laden …