voetbalzone

Update: Hemmen bereikt geen akkoord met Metalurg en keert terug

Robert Smid25 jul 2011, 11:40
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2011, 11:40
Advertentie
/

Een stap van de Jupiler League naar het hoogste niveau van Oekraïne; weinig spelers lijken zo hun carrière in te delen. Voor Michiel Hemmen en Niek Loohuis lijkt deze stap echter werkelijkheid te kunnen worden. Metallurg Donetsk heeft zich bij het tweetal gemeld om een proefperiode bij de club af te werken, zo weet RTV Noord.

De 24-jarige Hemmen staat momenteel onder contract bij AGOVV, waar hij afgelopen seizoen een uitstekende indruk achterliet. De spits speelde dertig competitiewedstrijden voor de ploeg uit Apeldoorn en liet daarin zien trefzeker te zijn; hij scoorde twintig maal. Hemmen heeft al laten doorschemeren graag een stapje hoger te willen maken.

Ook Loohuis (Veendam) maakte een goed seizoen door, nu hij als verdediger liet zijn een goede slot op de deur te zijn. Mocht het tweetal in de smaak vallen en uiteindelijk tekenen bij de tweede club van Donetsk, dan zijn het niet de eerste Nederlanders in dienst van de Oekraïners. Zo speelde Jordi Cruijff er twee seizoenen en was onder meer Co Adriaanse in het verleden trainer van de club.

Update 23 juli, 23:16 uur - Metallurg hoort 'nee' bij eerste bod op Nederlandse spits
AGOVV Apeldoorn heeft het openingsbod van Metallurg Donetsk op Michiel Hemmen naast zich neergelegd. Dat meldt de Stentor zaterdag. "We hebben hen nu een tegenvoorstel gedaan", laat Ad van der Molen, voorzitter van de Jupiler League-club, weten. Hemmen verbleef een aantal dagen in Oekraïne om er kennis te maken met Metallurg. Ook Niek Loohuis was de afgelopen dagen te gast bij de tweede club van Donetsk. Het is nog onbekend welke keus hij heeft gemaakt.

Update 25 juli, 11:40 uur - Hemmen bereikt geen akkoord met Metallurg en keert terug
Michiel Hemmen is er niet in geslaagd om tot een akkoord te komen met Metallurg Donetsk. De aanvaller werkte een proefperiode af bij de club uit Oekraïne, maar keerde zonder contract weer terug naar Nederland, zo meldt Omroep Gelderland. AGOVV was bereid om de clubtopscorer te verkopen, maar is net zo blij met een langer verblijf van Hemmen in Apeldoorn.

Bezig met laden …