voetbalzone

Update: Hertha BSC ontdoet zich na vijf wedstrijden reeds van Skibbe

Daniel Cabot Kerkdijk12 feb 2012, 09:30
Laatst bijgewerkt: 12 feb 2012, 09:30
Advertentie

Hertha BSC heeft zondag met onmiddellijke ingang Markus Babbel ontslagen. De oefenmeester al enige tijd overhoop met de leiding van de Bundesliga-club, waarna de directie van de Berlijners zondagmiddag besloot hem op straat te zetten.

/

Babbel zou begin november aan de clubleiding van Hertha BSC hebben aangekondigd dat hij zijn aflopende contract niet ging verlengen. Toen dat nieuws deze week naar buiten kwam, zei het management van de Bundesliga-club echter dat de 39-jarige Babbel dat besluit pas enkele dagen geleden had genomen.

Beide partijen maakten elkaar vervolgens openlijk uit voor leugenaar, waardoor een verdere samenwerking onmogelijk werd. Volgens diverse Duitse media is Michael Skibbe in beeld als opvolger. Babbel leidde Hertha, de werkgever van Maikel Aerts, afgelopen seizoen naar de Bundesliga en neemt afscheid met een elfde plaats.

Update 21 december 20:21 uur - Hertha BSC kiest voor bekende naam als opvolger Babbel
Hertha BSC zal de tweede seizoenshelft van start gaan met Michael Skibbe als nieuwe trainer. Der Altmeister zette Markus Babbel zondag aan de kant, nadat de oud-international zou hebben gelogen over zijn plannen om zijn contract te verlengen als trainer. Skibbe, ex-trainer van Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Eintracht Frankfurt, neemt het stokje van hem over. Aan het Duitse BILD bevestigt de coach dat hij vanaf 3 januari voor de groep staat in Berlijn. Skibbe is weggekocht bij het Turkse Eskisehirspor.

Update 12 februari 10:30 uur Hertha BSC ontdoet zich na vijf wedstrijden reeds van Skibbe
Hertha BSC heeft al na vijf wedstrijden afscheid genomen van coach Michael Skibbe, zo melden diverse Duitse media zondagmorgen. Onder leiding van de trainer, die in decembe werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Markus Babbel, heeft de club uit Berlijn alle vier de competitieduels verloren en werd men uitgeschakeld in de DFB-Pokal. Zaterdag werd met 5-0 van VfB Stuttgart verloren.

Bezig met laden …