voetbalzone

Update: ‘Het Beest’ rondt transfer af en gaat koppel vormen met Kaká

Erik van Dam23 mrt 2016, 19:06
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2016, 19:06
Advertentie
/

Júlio César Clement Baptista is mogelijk de volgende speler van naam die terechtkomt in de Major League Soccer. Het seizoen 2016 op de Amerikaanse velden is al begonnen, maar Orlando City zou dicht bij een overeenkomst zijn met de 34-jarige Braziliaan, die transfervrij is na een teleurstellend verblijf bij Cruzeiro in zijn thuisland.

Júlio Baptista begon zijn loopbaan op achttienjarige leeftijd bij São Paulo en trok in de zomer van 2003 naar Europa, waar hij naam maakte bij Sevilla. Na twee sterke seizoenen met in totaal liefst 38 doelpunten verkaste Júlio Baptista naar Real Madrid, maar behoudens een redelijk eerste seizoen brak Het Beest niet echt door in de hoofdstad. Wel won hij er in zijn laatste seizoen de landstitel.

Ten tijde van zijn contract in Madrid liet Júlio Baptista zich al eens uitlenen aan Arsenal en na zijn derde seizoen liet Real de aanvaller naar AS Roma gaan. Later kwam hij nog uit voor Málaga en Cruzeiro, maar de ervaren aanvaller vertrok recent transfervrij bij die laatste club. Mede dankzij zijn vriendschap met landgenoot Kaká lijkt Júlio Baptista nu uit te komen bij Orlando City. Er ligt waarschijnlijk een contract voor hem klaar voor de rest van dit seizoen.

Update 23 maart 20.06 uur - ‘Het Beest’ rondt transfer af en gaat koppel vormen met Kaká
Júlio Baptista heeft zich officieel aan Orlando City verbonden, zo maakt de club uit Florida via de officiële kanalen bekend. De 34-jarige middenvelder annex aanvaller wordt door manager Adrian Heath omschreven als een ‘sterke, fysieke en tactische speler’: “Hij geeft ons in aanvallend opzicht meer mogelijkheden. Hij trainde al met ons mee en zijn blij dat we hem definitief binnen hebben kunnen halen”, aldus Heath.

Bezig met laden …