voetbalzone

Update: ‘Het is moeilijk als mensen je afschrijven, het is een hoop onzin’

Erik van Dam07 sep 2011, 10:36
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2011, 10:36
Advertentie

Na Stanislav Manolev leggen Stiliyan en Martin Petrov wellicht ook het nationale shirt van Bulgarije terzijde. Althans, wanneer zij het advies van Yordan Lechkov ter harte nemen. De legendarische oud-aanvaller vindt dat de twee weinig meer te brengen hebben als international en zelf tot de overtuiging moeten komen, dat het beter is ermee op te houden.

Martin Petrov speelde sinds zijn debuut, twaalf jaar geleden, al 89 interlands. Naamgenoot Stiliyan Petrov heeft nog meer ervaring; 104 interlands. De middenvelders van Bolton Wanderers en Aston Villa zijn inmiddels beiden 32 jaar en volgens Lechkov is de tijd rijp om de toorts door te geven aan jongere spelers. “Ze brengen ons niets meer. Het zijn succesvolle miljonairs, maar het is tijd dat ze waardig afscheid gaan nemen.”

Vorige maand zeiden Petrov en Petrov nog dat zij niet dachten aan stoppen. “We hebben altijd met veel trots voor Bulgarije gespeeld, hebben geprobeerd de landseer te verdedigen”, lieten zij toen weten in een gezamenlijk statement. De kans dat het publiek beide spelers nog op het EK 2012 in actie zien, is nul. Bulgarije is al uitgeschakeld in een groep met Engeland, Montenegro, Zwitserland en Wales.

Update 7 september 10:36 uur - ‘Het is moeilijk als mensen je afschrijven, het is een hoop onzin’
Ex-aanvaller Yordan Lechkov mag dan van mening zijn dat Stiliyan Petrov beter kan stoppen met voetballen voor het Bulgaars elftal, daar is de aanvoerder van Aston Villa het zelf geenszins mee eens. Petrov, inmiddels Bulgaars recordinternational: “Het is moeilijk als mensen je afschrijven, als ze zeggen dat je met pensioen kunt als je het record gebroken hebt, omdat je dan toch niet meer met overtuiging zult spelen. Maar het is een hoop onzin, ik blijf voor mijn land spelen zoals ik altijd gedaan heb.”

Bezig met laden …