voetbalzone

Update: 'Hij heeft drie weken de tijd nodig om volledig te herstellen'

Bart Kruyt09 sep 2015, 12:38
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2015, 12:38
Advertentie

Barcelona heeft met Claudio Bravo en Marc-André ter Stegen twee uitstekende keepers in huis en eerstgenoemde doelman speelt in de competitie, terwijl de wedstrijden in de Copa del Rey en Champions League voor Ter Stegen zijn. De Duitser lijkt zich nu echter op te mogen gaan maken voor zijn debuut in de Primera División, want Bravo is geblesseerd geraakt.

voetbalzone

Barcelona maakt via de officiële kanalen bekend dat de Chileen last heeft van zijn kuit. De landskampioen meldt niet hoe lang Bravo uit de roulatie zal zijn, maar SPORT gaat uit van een revalidatieperiode van een paar weken. De topper tegen Atlético Madrid van aankomende zaterdag lijkt in ieder geval sowieso niet haalbaar voor Bravo.

Dit betekent dat Ter Stegen voor zijn competitiedebuut staat: vorig seizoen keepte Bravo 37 competitiewedstrijden en mocht Jordi Masip, de derde keeper, het laatste competitieduel van het seizoen meedoen. Naast Bravo mist Barcelona tegen Atlético overigens ook Gerard Piqué, die geschorst is.

Update 9 september 12.38 uur - 'Hij heeft drie weken de tijd nodig om volledig te herstellen'
Marc-André ter Stegen zal zaterdag tegen Atlético Madrid inderdaad zijn competitiedebuut voor Barcelona gaan maken. Claudio Bravo is voorlopig uit de roulatie: "Ik heb met hem gesproken en hij heeft ongeveer drie weken de tijd nodig om volledig te herstellen", zei zaakwaarnemer Cristian Ogalde op de Chileense radio. "Hij zal zich volgende week alweer veel beter voelen, maar het is belangrijk dat hij honderd procent herstelt, zodat het over een paar maanden niet nog eens gebeurt."

Bezig met laden …