voetbalzone

Update: 'Hij wil terug naar Brazilië en dat betekent terug naar Santos'

Bart Kruyt11 dec 2012, 20:50
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2012, 20:50
Advertentie

Er lijkt spoedig duidelijkheid te gaan komen over de toekomst van Robinho. De aanvaller van AC Milan wordt al wekenlang in verband gebracht met een terugkeer naar Santos, dat Robinho zo graag wil laten samenspelen met Neymar. Volgens diverse Braziliaanse media is er inmiddels een akkoord bereikt tussen de clubs en zal de transfer nog deze week afgerond worden.

/

Milan krijgt naar verluidt een onbekend geldbedrag en middenvelder Felipe Anderson voor de 28-jarige Robinho, die bezig is aan zijn derde seizoen bij Milan. De aanvaller werd opgeleid bij Santos en werd in die tijd veelvuldig vergeleken met Pelé: net zoals nu het geval is met Neymar. Het is de droom van Santos-voorzitter Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro om de twee dribbelkoningen na de jaarwisseling met elkaar samen te laten spelen en hij lijkt zijn zin te krijgen. De toptransfer moet het jubileumjaar 2012 in stijl afsluiten.

Robinho wilde de berichtgeving uit Brazilië niet bevestigen, maar staat wel open voor een transfer: dat mag duidelijk zijn. "Ik heb een geschiedenis bij Santos en het zou niet moeilijk zijn voor mij een akkoord te bereiken met die club", zei de aanvaller. "Mijn liefde voor die club is oneindig, maar er zijn ook andere clubs die interesse hebben en contact hebben opgenomen met AC Milan. Ik ben een professional, zal rustig kijken wat het beste is."

Update 12 december 21.50 uur - 'Hij wil terug naar Brazilië en dat betekent terug naar Santos'
Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro heeft bevestigd dat hij druk bezig is met de terugkeer van Robinho naar Santos. "Hij wil terug naar Brazilië en voor Robinho betekent dat terug naar Santos", zei de voorzitter van de Braziliaanse club. "We hebben een bod uitgebracht, maar er is nog wel een verschil tussen vraag en aanbod. De onderhandelingen zullen niet gemakkelijk worden, maar ik verwacht deze week duidelijkheid. Natuurlijk hopen we dat alles goed zal komen."

Bezig met laden …