voetbalzone

Update: HNK Rijeka slaat bod op Kramaric af en eist minimaal zes miljoen

Erik van Dam03 jan 2015, 08:09
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2015, 08:09
Advertentie

Het is nog onduidelijk waar de toekomst van Andrej Kramaric ligt. Chelsea zou de aanvaller graag willen kopen en hem vervolgens willen stallen bij Vitesse of Leicester City. Diverse media stellen weer dat Leicester City de Kroaat van HNK Rijeka direct wil kopen. Als Krama slim is, gaat hij echter niet naar Chelsea. Dat zegt Zdravko Mamic, de algemeen directeur van Dinamo Zagreb.

voetbalzone

De 23-jarige Kramaric komt uit de jeugdopleiding van Zagreb en speelde ruim veertig wedstrijden voor die ploeg. “Ik weet dat Chelsea een bod op hem heeft uitgebracht. Maar als hij daar naartoe gaat, dan gaat hij gewoon dood!”, zegt Mamic in de krant Jutarnji List. Chelsea zou een bod van tussen de vijf en tien miljoen euro op de spits hebben uitgebracht, maar de sportbestuurder van Zagreb zegt dat die bedragen niet kloppen.

“Het bod van Chelsea bedraagt anderhalf miljoen euro, dat door bonussen nog met een half miljoen kan oplopen. Maar daar zou ik Kramaric nooit voor laten gaan. Chelsea ziet in hem helemaal geen potentiële versterking, maar ziet in hem een investering of als een vriendendienst voor Vitesse. Daar zitten namelijk alle vrienden van Roman Abramovich. Als Kramaric naar Vitesse gaat, dan zou dat moord zijn! Hij verdient zo’n transfer niet.”

“Het zou in mijn optiek een van de grootste schandalen in de geschiedenis van Rijeka zijn. Hij verdient veel beter en zo’n transfer zou ook een schande zijn voor het hele Kroatische voetbal”, besluit Mamic. Predrag Racki, een in Rijeka woonachtige voetbalmakelaar, liet afgelopen dinsdag nog weten dat Kramaric beter niet naar Vitesse kan gaan: “In de Eredivisie zou hij net als Matej Delac, Mario Pasalic en Stipe Perica in de vergetelheid raken.”

Update 3 januari 09.09 uur - HNK Rijeka slaat bod op Kramaric af en eist minimaal zes miljoen
HNK Rijeka heeft een eerste bod van Chelsea op Andrej Kramaric afgeslagen. Dat bevestigt sportief directeur Ivan Mance in gesprek met Jutarnji List. De Londenaren zouden drieënhalf miljoen euro exclusief bonussen willen betalen, maar Rijeka verlangt zes miljoen exclusief drie miljoen aan variabelen. “We hebben een tegenbod verstuurd en de onderhandelingen zijn nog in volle gang. We wachten nu de reactie uit Londen af. We onderhandelen met meerdere clubs over Andrej en hebben geen haast. Het gaat wat ons betreft niet om een miljoen meer of minder, maar ook om de carrière van de speler”, aldus Mance.

Zdravko Mamic, de algemeen directeur van Dinamo Zagreb, adviseerde de spits donderdag nog om niet naar Vitesse te gaan. “Dan gaat hij dood. Dat zou moord zijn. Hij verdient beter!” Mance maakt zich echter niet druk om de uitspraken van Mamic: “Hij heeft geen adviezen nodig en gaat ongetwijfeld een goede beslissing maken. Hij moet naar een club gaan die hem waardeert en waar hij sowieso in het eerste elftal speelt. Dan pas kan hij net zo vaak scoren als hier bij Rijeka.”

Bezig met laden …