voetbalzone

Update: Hodgson bevestigt Engelse intenties met ‘Belgisch’ supertalent

Thijs Post06 okt 2013, 16:44
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2013, 16:44
Advertentie

Alsof België nog niet genoeg topspelers in de dop heeft, staat Adnan Januzaj op bij Manchester United. De achttienjarige aanvallende middenvelder hielp de recordkampioen zaterdag met twee doelpunten aan de drie punten tegen Sunderland (1-2). Manager David Moyes haalde opgelucht adem.

/

Het was voor het eerst dat Januzaj in de basis mocht beginnen in een competitiewedstrijd. “Ik heb Wayne Rooney en Ross Barkley bij Everton laten debuteren en Adnan behoort ook tot die categorie. Hij is een topspeler”, laat Moyes weten aan Sky Sports. “Ik wilde hem drie of vier weken geleden al inzetten, maar dat kwam er door diverse redenen nog niet van. Dit was het juiste moment.”

“Hij is een fantastisch talent. Hij maakt doelpunten en hij is vaardig aan de bal, maar laten we wel met beide benen op de grond blijven staan”, gaat Moyes verder. De coach weet dat het contract van Januzaj na dit seizoen afloopt. “Ik denk niet dat hij wil vertrekken, iedere jongen droomt van het spelen voor Manchester United.”

Overigens is er achter de schermen een lobby gaande om Januzaj speelgerechtigd te krijgen voor de nationale ploeg van Engeland. Januzaj is geboren in België, maar zijn Albanese vader ziet hem liever in het nationale team van Albanië spelen. Omdat Januzaj al sinds 2011 in Engeland woont is hij vanaf 2015 gerechtigd om voor Engeland te spelen. Moyes bevestigde dat de voetbalbond FA interesse heeft getoond. “Het klopt dat er een kans is dat hij voor Engeland gaat spelen.” Overigens zijn België, Albanië en Servië nog niet alle opties voor Januzaj: door zijn afkomst kan hij ook nog kiezen voor Turkije, Servië en Kosovo (mits de FIFA Kosovo goedkeurt als voetballand).

Update 6 oktober 16.44 uur - Hodgson bevestigt Engelse intenties met ‘Belgisch’ supertalent
België moet er serieus rekening mee houden dat Adnan Januzaj niet uit zal komen voor de Rode Duivels. Sinds zijn optreden in het competitieduel met Sunderland, afgelopen zaterdag, is de achttienjarige aanvaller hét gespreksonderwerp van de dag in Engeland en Roy Hodgson gaf toe dat de Engelse bond pogingen wil ondernemen om de tiener alsnog te laten naturaliseren.

“Ja, dit is zeker een optie. Hij speelt al een tijdje bij United, al zullen we allereerst goed moeten afwegen wat we doen. We kunnen niet zomaar spelers naturaliseren”, zei hij in Match Of The Day. “Er bestaat geen twijfel over zijn talent, maar eerst dient er nog een hoop te worden besproken”, aldus Hodgson. Januzaj, die werd geboren in Brussel, was gisteren twee keer trefzeker en bezorgde zijn ploeg daarmee de drie punten.

Bezig met laden …