voetbalzone

Update: Hodgson maakt technische staf compleet met Neville

Erik van Dam14 mei 2012, 15:15
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2012, 15:15
Advertentie
/

“We willen Engeland het voetbal terugbrengen waar iedereen sinds de wereldtitel in 1966 op hoopt.” Roy Hodgson tekende maandag een contract tot de zomer van 2016 bij de Engelse voetbalbond (FA) en hoopt op het komende EK in Polen en Oekraïne hoge ogen te gooien met the Three Lions. De heffe des volks heeft daar wel vertrouwen in.

Sven-Göran Eriksson, die tussen 2001 en 2006 de baas was van de nationale ploeg, denkt dat Hodgson een very good job gaat verrichten. “Dat weet ik zeker. Hij is een geweldige vent met charisma. Hij is georganiseerd, kent het wereldje en is in veel landen succesvol geweest. Roy is Engels en heeft veel ervaring in het internationale voetbal. Ik denk dat hij een uitstekende keuze is”, vertelt de Zweed tegen de BBC.

/

Een vorige werkgever van Hodgson, Internazionale, stuurde een officieel bericht naar buiten om de keuzeheer succes te wensen bij de FA. De huidige trainer van West Bromwich Albion was in het verleden tweemaal werkzaam bij i Nerazzurri, tussen 1995 en 1997 en als interim-manager in 1999. “Voorzitter Massimo Moratti en iedereen van Inter is erg blij dat Hodgson de nieuwe bondscoach van Engeland is. Hij is een eerlijk en edelmoedig man. Gekozen worden door de FA, is de grootste eer die er kan zijn voor een Engelse coach.”

Voormalig aanvoerder Steven Gerrard kijkt uit naar de hernieuwde samenwerking met Hodgson. Vorig jaar was de 64-jarige nog dertig duels werkzaam bij Liverpool, maar na teleurstellende resultaten werd het contract verscheurd. “Hij is een fijne man en een goede trainer.” Nadat John Terry wegens racistische uitlatingen de aanvoerdersband werd ontnomen, verwachtten velen dat Gerrard de nieuwe leider zou worden van de nationale ploeg. De eer ging echter naar Scott Parker. “Of hij nu wél de aanvoerder wordt? Dat is iets waar ik nog rustig over ga nadenken”, vertelde Hodgson maandag.

Update 4 mei 20:37 uur - Hodgson haalt assistent van Jol naar nationale team
Fulham maakt vrijdagavond bekend dat Ray Lewington assistent-bondscoach wordt van Engeland. De 55-jarige Lewington is momenteel hulptrainer van Martin Jol in Londen, maar zal zich zodra het seizoen ten einde is gekomen melden bij bondscoach Roy Hodgson. Lewington, oud-speler van onder meer Chelsea en Fulham, stond in het verleden al eens op eigen benen bij Brentford en Watford. Bij Fulham vervulde hij zo'n beetje alle functies, van jeugdtrainer tot interim-trainer en hoofdcoach. De kans is groot dat Hodgson nog een assistent aanstelt: Paul Ince lijkt een goede kandidaat.

Update 14 mei 15:15 uur - Hodgson maakt technische staf compleet met Neville
Roy Hodgson heeft zijn technische staf voor de Engelse ploeg compleet. De oefenmeester haalde Ray Lewington al weg bij Fulham en Gary Neville wordt zijn andere assistent. De voormalig verdediger van Manchester United heeft voor vier jaar getekend bij de FA. "Ik heb geen moment getwijfeld toen deze baan mij werd aangeboden", zei Nevilla. "Ik kijk ernaar uit om met Roy en de Engelse ploeg naar het aankomende EK en de volgende grote toernooien te gaan."

Bezig met laden …