voetbalzone

Update: Hofland heeft na einde loopbaan door vertrek Cruijff snel werk

Peter Nusselder13 apr 2012, 15:15
Laatst bijgewerkt: 13 apr 2012, 15:15
Advertentie

Jordi Cruijff is momenteel op Cyprus werkzaam als technisch directeur van AEK Larnaca, maar komende zomer vertrekt de Nederlander naar Israël. De oud-voetballer gaat diezelfde functie vervullen bij Maccabi Tel Aviv. Dit heeft de Israëlische club vrijdag laten weten via de officiële website.

/

Zondag zal de voormalig Oranje-international gepresenteerd worden bij zijn toekomstige werkgever. Het is niet ondenkbaar dat in het kielzog van Cruijff ook andere Nederlanders de overstappen zullen maken naar Maccabi; bij Larnaca spelen Gregoor van Dijk en Tim de Cler, terwijl Kevin Hofland er voetbalde tot hij onlangs een punt achter zijn carrière zette.

Ook de technische staf van AEK bestaat met hoofdtrainer Leon Vlemmings en zijn assistenten Henk Theunissen en Nol Hornix uit drie Nederlanders. De 38-jarige Cruijff kwam als voetballer uit voor Barcelona, Manchester United, Celta de Vigo, Alavés, Espanyol, Metalurg Donetsk en Valetta FC. Bij die club speelde Cruijff in 2010 zijn laatste wedstrijd en was hij ook assistent-coach.

Update 13 april 15:15 uur - Hofland heeft na einde loopbaan door vertrek Cruijff snel werk
Jordi Cruijff vertrekt naar Maccabi Tel Aviv en wordt bij AEK Larnaca opgevolgd door Kevin Hofland. De voormalig verdediger zette onlangs een punt achter zijn loopbaan en wordt nu technisch directeur op Cyprus. "Het lijkt allemaal snel te gaan'', reageert Hofland op de website van Sport-Promotion. "Maar in de aanloop naar mijn beslissing om te stoppen, had Larnaca al kenbaar gemaakt dat ze me hoe dan ook graag voor de club wilden behouden. Er is toen doelbewust gesproken over de functie van technisch directeur."

Bezig met laden …