voetbalzone

Update: Holloway roept Premier League op met bewijzen te komen

Daniel Cabot Kerkdijk18 nov 2010, 17:12
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2010, 17:12
Advertentie

Blackpool-manager Ian Holloway heeft heel wat uit te leggen, zo schrijft The Guardian donderdag. De Premier League heeft de promovendus officieel in een brief laten weten dat zij uitleg wil hebben over de veranderingen in het elftal van Holloway voor de duels met Aston Villa en West Ham United.

/

Blackpool speelde op 6 november met 2-2 gelijk tegen Everton. In de wedstrijd in Birmingham tegen Aston Villa, die met 3-2 verloren ging, veranderde Holloway zijn elftal op liefst tien plaatsen. Afgelopen weekeinde op Upton Park tegen West Ham United (0-0) veranderde de trainer zijn complete elftal.

De Premier League staat niet toe dat coaches hun teams in een zwakke samenstelling het veld opsturen, omdat het gezien kan worden als competitievervalsing. Mick McCarthy, manager bij Wolverhampton Wanderers, kreeg vorig seizoen een fikse boete toen hij een vergelijkbaar 'vergrijp' pleegde. Holloway heeft al laten weten dat hij opstapt als hij daadwerkelijk onder de loep wordt genomen.

Update 18.12 uur - Holloway roept Premier League op met bewijzen te komen
Blackpool-manager Ian Holloway heeft de Premier League opgeroepen om te bewijzen dat zijn ploeg een zwak elftal was. “Ik kan iedere beslissing onderbouwen met feiten”, vertelt Holloway in The Guardian. “Ik wil dat ze bewijzen dat ik speelde met een verzwakt team. We kozen spelers om te winnen en tot mijn afgrijzen verloren we met 3-2. De statistieken vertellen dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. Hoe durft iemand te beweren dat ik met de tweede garnituur speelde?”

Bezig met laden …