voetbalzone

Update: Homoseksuele Rogers pakt draad weer op bij LA Galaxy

Erik van Dam25 mei 2013, 07:50
Laatst bijgewerkt: 25 mei 2013, 07:50
Advertentie

Robbie Rogers heeft zich gemeld bij Los Angeles Galaxy. De 25-jarige middenvelder van Amerikaanse komaf kwam twee maanden geleden uit de kast en zei openlijk dat hij homoseksueel is. Uit angst voor de gevolgen van zijn coming out borg hij direct zijn voetbalschoenen op, maar nu heeft hij die weer tevoorschijn gehaald. Hij traint voorlopig mee bij de Major League Soccer-club.

“De kans bestaat dat ik mijn rentree weer maak, maar ik heb nog een paar maanden nodig om te chillen met mijn familie en te surfen in Californië”, zegt Rogers in gesprek met CNN. Hij speelde vier jaar voor Columbus Crew en daarna anderhalf jaar bij Leeds United, tot hij in februari uit de kast kwam. Nog voor zijn ‘bekentenis’ strikte Chicago Fire zijn transferrechten, maar in praktijk kan Rogers daar nog onderuit.

Trainer Frank Klopas van Chicago Fire zegt dat Rogers nog altijd een goede voetballer is. “En het is geweldig dat hij nu weer terugkeert in de sport. Hij is nog een jonge vent met veel goede jaren voor zich en hij houdt echt van voetbal. Los Angeles is zijn thuis en hij is daar nu naar teruggekeerd, dat is denk ik het beste nieuws”, aldus Klopas. Rogers, die ooit als jonge prof werd ingelijfd door sc Heerenveen, speelde achttien interlands voor de VS.

Update 25 mei 07.50 uur - Homoseksuele Rogers pakt draad weer op bij LA Galaxy
Robbie Rogers gaat verder als profvoetballer. De middenvelder kwam in maart uit de kast en besloot direct na zijn 'coming out' te stoppen met betaald voetbal, omdat het volgens hem in de voetballerij 'onmogelijk is' om homoseksueel te zijn. Sinds het begin van deze maand trainde Rogers echter alweer mee bij LA Galaxy en diverse Amerikaanse media weten dat de middenvelder een akkoord heeft bereikt met deze club over een dienstverband. LA Galaxy wilde dat nog niet bevestigen, maar heeft voor zaterdag wel een persconferentie aangekondigd en zal dan een nieuwe speler presenteren.

Bezig met laden …