voetbalzone

Update: Hutchinson vergeet Feyenoord en verlengt contract in Turkije

Erik van Dam04 jun 2015, 17:25
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2015, 17:25
Advertentie

Atiba Hutchinson zal de komende weken duidelijkheid moeten geven over zijn toekomst. De 32-jarige verdediger tekende na zijn tijd bij PSV een tweejarig contract bij Besiktas en dat loopt bijna ten einde. Als hij wil blijven kan dat, maar dan moet de Canadees wel genoegen nemen met een lager salaris. Wil hij dat niet, dan is er geen plek meer voor hem bij de Turken.

voetbalzone

Besiktas en Hutchinson praten momenteel over de toekomst, weet Habertürk. Zowel vorig seizoen als dit seizoen was hij een vaste waarde achterin en speelde hij bijna alles. Trainer Slaven Bilic houdt hem er graag bij, maar weet ook dat Besiktas niet hetzelfde salaris kan bieden als twee jaar geleden. Hutchinson vroeg een tweejarig contract met een jaarloon van 1,5 miljoen euro, maar zover kan zijn club niet gaan.

Het maximale wat de Süper Lig-club kan bieden is 1,1 miljoen euro voor het komende seizoen en 700.000 euro voor het seizoen erna. Gezien zijn leeftijd wil Besiktas ook niet hoger gaan. Mogelijk kiest Hutchinson ervoor ‘nee’ te zeggen en af te wachten, welke clubs er op zijn pad komen. Milliyet bracht vorige maand naar buiten dat Feyenoord interesse heeft in de routinier, die eerder drie seizoenen voor PSV speelde.

Martin van Geel zou in de veelzijdige verdediger een waardevolle schakel zien voor het nieuwe seizoen, waarin Giovanni van Bronckhorst de trainer is. Feyenoord raakt sowieso Khalid Boulahrouz kwijt en ook het contract van Joris Mathijsen loopt ten einde. Een derde routinier, Luke Wilkshire, blijft wél verbonden aan de Rotterdammers. Bovendien keert Dirk Kuyt terug in De Kuip.

Update 4 juni 17.16 uur - Hutchinson vergeet Feyenoord en verlengt contract in Turkije
Mocht Feyenoord serieus nadenken over de mogelijke komst van Atiba Hutchinson, dan moeten de Rotterdammers nu verder zoeken. Hutchinson heeft namelijk besloten om akkoord te gaan met een salarisverlaging bij Besiktas en heeft donderdag voor twee jaar bijgetekend. De verdediger annex middenvelder gaat een miljoen euro per jaar verdienen en krijgt een wedstrijdpremie van 10.000 euro per duel. Bovendien krijgt Hutchinson nog een extra bonus van 200.000 euro, wanneer hij de eerste elf wedstrijden van het seizoen in actie komt óf wanneer hij in het hele seizoen minstens dertig wedstrijden speelt. Dit maakt Besiktas bekend op de website van de club.

Bezig met laden …