voetbalzone

Update: Huurling Manchester City kan debuteren tegen ADO Den Haag

Daniel Cabot Kerkdijk16 jan 2015, 09:24
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2015, 09:24
Advertentie
voetbalzone

Manchester City en SC Cambuur hebben een akkoord bereikt over de (ver)huur van Sinan Bytyqi, zo meldt de Friese club maandagmorgen via de officiële kanalen. De negentienjarige aanvallende middenvelder annex aanvaller zal tot het einde van het seizoen voor Cambuur spelen.

Bytyqi, die bij Cambuur gaat spelen met rugnummer 11, debuteerde nog niet in de hoofdmacht van Manchester City, maar was dit seizoen met vijf doelpunten in tien wedstrijden wel heel belangrijk voor het onder-21 elftal. Na Albert Rusnák is Bytyqi de tweede Citizen die op huurbasis tijdelijk de overstap maakt naar Leeuwarden.

Technisch manager Marcel Keizer toonde zich zowel verheugd met de komst van Bytyqi als de samenwerking. “We zijn heel blij met de goede verstandhouding met Manchester City”, vertelt hij op de clubsite van Cambuur. “Voor ons is het een perfecte manier om onze selectie van kwaliteit te voorzien en voor City om zijn jeugdspelers te laten rijpen en wennen aan het spelen onder druk. Bytyqi is daar een mooi voorbeeld van. Hij is een creatieve speler die op alle posities rond de spits uit de voeten kan.”

Update 16 januari 10.24 uur - Huurling Manchester City kan debuteren tegen ADO Den Haag
Sinan Bytyqi kan zaterdagavond zijn debuut maken voor SC Cambuur. De huurling van Manchester City rondde afgelopen maandag al zijn tijdelijke overgang naar Friesland af en Cambuur maakt nu bekend dat de KNVB heeft laten weten dat de middenvelder per direct speelgerechtigd is. Zaterdag kan hij zodoende tegen ADO Den Haag zijn debuut maken.

Bezig met laden …