voetbalzone

Update: Ibrahimovic in Zweedse voorselectie voor Olympische Spelen

Daniel Cabot Kerkdijk15 jun 2016, 13:39
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2016, 13:39
Advertentie

Zolang Zlatan Ibrahimovic niet daadwerkelijk een contract met Manchester United signeert, zal het onrustig rondom de aanvaller blijven. Britse media vragen zich zondag af waarom de 34-jarige Zweeds international nog steeds niet zijn toekomst aan de Premier League-club heeft verbonden, ondanks een contractvoorstel voor een seizoen.

/

Volgens de laatste berichten uit Engeland heeft dat enerzijds te maken met een contractuele verplichting richting Paris Saint-Germain. Als Ibrahimovic vóór 30 juni, de laatste dag van zijn contract met de Parijse club, elders formeel een contract ondertekent, dan kan hij fluiten naar een bonus van ongeveer 1,3 miljoen euro. De kranten in Engeland verzekeren echter dat de Olympische droom van de ex-Ajacied ook een belangrijke rol speelt in de vertraging.

Ibrahimovic wil naar verluidt graag meedoen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, tussen 4 en 20 augustus, en daar zit Manchester United niet op te wachten. Bondscoach Hakan Ericson wil dat de veteraan een van zijn dispensatiespelers in Brazilië is en die gevoelens zouden wederzijds zijn. Dat zou echter betekenen dat Ibrahimovic de voorbereiding van Manchester United moet laten schieten, inclusief een financieel belangrijke tour door China, plus de start van de Premier League. Door zijn deelname aan het EK in Frankrijk heeft Zlatan al minder vakantie.

Update 15 juni 13.39 uur - Ibrahimovic in Zweedse voorselectie voor Olympische Spelen
Zlatan Ibrahimovic wil naar verluidt graag als dispensatiespeler met de Zweedse ploeg naar de Olympische Spelen en zijn deelname aan het toernooi in Rio de Janeiro is een stuk dichterbij gekomen, nu hij door bondscoach Hakan Ericson is opgenomen in de 35-koppige voorselectie. Ericson wacht nog wel op een seintje van Ibrahimovic of hij de spits echt mee kan nemen; Ibracadabra heeft aangegeven dat hij dit pas na het EK zal beslissen. "Maar ik heb de beslissing genomen om de deur in ieder geval open te houden voor hem", aldus Ericson.

Bezig met laden …