voetbalzone

Update: 'Iedereen doet in zijn jonge jaren wel iets waar hij spijt van krijgt'

Peter Nusselder14 apr 2015, 14:25
Laatst bijgewerkt: 14 apr 2015, 14:25
Advertentie

Raheem Sterling geldt bij Liverpool als een groot talent, maar de aanvaller moet volgens trainer Brendan Rodgers nog wel volwassen worden, zowel binnen als buiten de lijnen. De coach reageert op een foto die afgelopen weekend opdook en waarop te zien is hoe Sterling aan een waterpijp lurkt.

voetbalzone

“Voor mijn gevoel is dat iets wat je niet zou moeten doen, als je een professionele sporter bent die op het hoogste niveau uitkomt”, laat Rodgers weten in de Engelse media. “Zo simpel is het. Maar ik zal het er met hem zelf over hebben en afwachten wat hij erover te zeggen heeft.” Het lijkt er evenwel op dat Sterling op de vingers getikt wordt door zijn trainer, maar dat er verder geen maatregelen genomen worden.

“We willen hier spelers die superprofessioneel zijn en die bezig zijn met voetbal. Ik weet dat hij dat is. Hij is volledig gefocust op zijn spel en ontwikkelt zich als voetballer”, vervolgt Rodgers over de twintigjarige Engels international. “Zoals ik al eerder heb gezegd, jonge spelers maken fouten. Zolang ze er maar van leren, dat is het belangrijkste.”

Update 14 april 14.25 uur - 'Iedereen doet in zijn jonge jaren wel iets waar hij spijt van krijgt'
Het 'waterpijpincident' met Raheem Sterling, lijkt zonder verdere gevolgen te blijven voor de aanvaller van Liverpool. Ook Bobby Barnes, directeur van de Engelse spelersvakbond (PFA), is van mening dat er te veel ophef wordt gemaakt om niks. "Hij heeft een fout gemaakt, maar dat is menselijk", zegt hij in een reactie aan de BBC.

"Natuurlijk moeten we dit niet vergoelijken, voetballers zijn rolmodellen. Maar iedereen heeft in zijn tienerjaren of begin twintiger jaren wel eens iets gedaan waar hij later spijt van heeft gekregen. Dit zal niet meer blijken dan een incident binnen een, naar ik denk, geweldige loopbaan van deze speler."

Bezig met laden …