voetbalzone

Update: 'Ieren kunnen rekenen op sterspeler tijdens EK in Frankrijk'

Matthijs van Laar01 apr 2016, 13:11
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2016, 13:11
Advertentie

Robbie Keane is op de weg terug na een knieblessure, maar het is nog onzeker of de spits komende zomer met Ierland deel kan nemen aan het EK. Bondscoach Martin O’Neill neemt echter het zekere voor het onzekere en stelt dat zijn aanvoerder er hoe dan ook bij is tijdens het eindtoernooi in Frankrijk. “Hij is erg invloedrijk binnen de groep”, verklaarde de keuzeheer maandag.

/

Het heeft O’Neill aan het denken gezet. “Zelfs als hij niet kon starten, was hij altijd bij het team. Ik moet toegeven dat ik met de gedachte speel om hem hoe dan ook mee te nemen. We moeten even afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt, maar Robbie is van grote waarde gebleken.”

De 35-jarige aanvaller debuteerde al in 1998 in de nationale ploeg en heeft inmiddels 144 interlands voor Ierland achter zijn naam staan. In die wedstrijden was hij goed voor een totaal van 67 doelpunten. Tot op heden nam Keane één keer deel aan een WK en één keer aan een EK.

Update 1 april 13.11 uur - 'Ieren kunnen rekenen op sterspeler tijdens EK in Frankrijk'
Martin O’Neill wil hem hoe dan ook meenemen, maar het ziet ernaar uit dat Robbie Keane gewoon kan spelen op het EK. De aanvaller is geopereerd aan zijn knie en richt zich nu op zijn herstel. De verwachting is dat de 35-jarige speler van Los Angeles Galaxy tijdig fit zal zijn voor het eindtoernooi in Frankrijk van komende zomer. Naar verwachting ligt Keane er vier tot zes weken uit.

Bezig met laden …