voetbalzone

Update: Ierse voetbalbond zegt 'vechtersbaas' Keane te steunen

Bart Kruyt13 nov 2014, 06:40
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2014, 06:40
Advertentie

Roy Keane stond in zijn actieve loopbaan bekend als een bikkelharde speler, maar nu hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen, is hij niet veel rustiger geworden. Keane is tegenwoordig assistent-trainer bij Aston Villa en heeft diezelfde rol bij het nationale elftal van Ierland. De Ieren spelen vrijdag een belangrijk EK-kwalificatieduel met Schotland.

voetbalzone

48 uur voor deze wedstrijd schijnt het behoorlijk mis te zijn gegaan. De Daily Mail schrijft dat Keane het na de training net buiten het spelershotel aan de stok kreeg met een supporter. De ruzie escaleerde al snel en werd beëindigd omdat Keane de man tegen de grond zo hebben geslagen. De politie en een ambulance werden al snel ingeschakeld.

De neergeslagen supporter zou medische aandacht nodig hebben gehad; er is (nog) geen officiële aanklacht tegenover Keane ingediend. De Gardaí, de politie in Ierland, heeft aangekondigd dat het een onderzoek zal starten.

Update 13 november 07.40 uur - Ierse voetbalbond zegt 'vechtersbaas' Keane te steunen
Roy Keane hoeft (voorlopig) niet te vrezen voor een ontslag bij de Ierse voetbalbond. De FAI heeft in een statement gereageerd op de vermeende vechtpartij van de assistent-bondscoach en meent dat de berichten die in de media zijn verschenen niet helemaal kloppen. Keane heeft volgens de bond zelf de politie gebeld. "De FAI en de bondscoach zijn op de hoogte wat er allemaal is gebeurd en Roy Keane heeft onze absolute steun", zo valt er te lezen in de verklaring.

Bezig met laden …