voetbalzone

Update: 'Ik bedank United voor alles, maar nu moet ik gaan spelen'

Gijs Freriks18 jan 2014, 13:20
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2014, 13:20
Advertentie

Anderson staat voor een overstap naar Fiorentina. De 25-jarige middenvelder wordt vrijdag medisch gekeurd, zo bevestigt La Viola op haar Twitter-account. De huidige nummer vier van de Serie A gaat de Braziliaan met een optie tot koop voor een halfjaar huren van Manchester United.

voetbalzone

Manchester United betaalde FC Porto zesenhalf jaar geleden 24 miljoen euro voor de tiener, die de verwachtingen nooit heeft kunnen waarmaken. Anderson passeerde dit seizoen weliswaar de grens van honderd competitiewedstrijden voor zijn club, maar United is niet van plan zijn contract te verlengen. Dat loopt volgend jaar zomer ten einde. Sinds de entree van David Moyes begon Anderson nog maar in drie wedstrijden in de basis.

Het laatste optreden van de achtvoudig international dateert van 18 december, toen hij in de Capital One Cup meedeed in de met 0-2 gewonnen wedstrijd tegen Stoke City. In Florence moet Anderson het middenveld gaan bevolken met onder anderen Borja Valero en Alberto Aquilani. De ploeg van Vincenzo Montella gaat zondag op bezoek bij hekkensluiter Catania.

Update 18 januari 14.20 uur - 'Ik bedank United voor alles, maar nu moet ik gaan spelen'
De overgang van Anderson naar Fiorentina is afgerond. "Ik bedank Manchester United voor alles wat de club me gegeven heeft", zegt de Braziliaan. "Het was een eer om deel uit te maken van deze geweldige club. Ik zal mijn vrienden en collega's nooit vergeten, jullie zitten voor altijd in mijn hart. Maar nu was het tijd om te vertrekken, want ik moet gaan spelen. Ik bedank Fiorentina voor deze kans en ik zal jullie niet teleur stellen. Ik beloof iedere wedstrijd honderd procent te geven en samen zullen we gelukkig worden."

Bezig met laden …