voetbalzone

Update: ‘Ik heb erg veel spijt, je moet niet spelen met andermans leven’

Erik van Dam21 okt 2011, 11:11
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2011, 11:11
Advertentie

Marco Fabián zal zich in de komende wedstrijden van Chivas de Guadalajara wel twee keer bedenken, voordat hij juicht na een doelpunt. De 22-jarige aanvaller maakte afgelopen weekend een hattrick tegen Estudiantes Tecos en vierde één van zijn doelpunten op iets te controversiële wijze; door denkbeeldig een pistool op het hoofd van een teamgenoot te zetten.

Na iets meer dan een halfuur spelen verdubbelde Fabián de score van 1-0 tot 2-0. In plaats van de armen in de lucht te steken, een salto te maken of een buikschuiver in te zetten, richtte de spits een denkbeeldig pistool op het hoofd van collega Alberto Medina. Medina speelde het toneel mee en liet zich achterover vallen, nadat hij op het voorhoofd was 'geraakt' door Fabián.

Hoewel het maar om een nabootsing ging, kon men in Mexico niet zo lachen om de doelpuntenviering. Moorden zijn aan de orde van de dag in het land; sinds 2006 werden naar schatting veertigduizend mensen om het leven gebracht door anderen, vaak via vuurwapens. In januari 2010 werd bovendien Salvador Cabañas, toen speler van het Mexicaanse América, nog in het hoofd geraakt. Chivas heeft Fabián en Medina tot de orde geroepen en aangekondigd dat het hen berispt heeft, omdat beide spelers een rolmodel zijn voor kinderen.

Update 21 oktober 11:11 uur - ‘Ik heb erg veel spijt, je moet niet spelen met andermans leven’
Marco Fabián en Alberto Medina hebben geleerd van de wijze waarop ze onlangs een doelpunt van eerstgenoemde vierden. De twee spelers van Chivas de Guadalajara imiteerden een schietpartij en kregen daar veel commentaar op. Fabián belooft dat hij een dergelijke actie niet nogmaals zal uithalen. “Ik heb er erg veel spijt van. Je moet niet spelen met andermans leven”, vertelt de speler in de Mexicaanse media. Darbij kreeg het duo door de club een boete van ongeveer 2500 euro opgelegd.

Bekijk hier de doelpuntviering van Marco Fabián:

Bezig met laden …