voetbalzone

Update: 'Ik heb Thibaut boos opgebeld, hij is overmoedig geweest'

Robert Smid21 jun 2011, 08:35
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2011, 08:35
Advertentie

De carrière van Thibaut Courtois is eigenlijk net pas begonnen, maar de doelman lijkt één van de grootste keeperstalenten ter wereld. De Belg is pas net negentien jaar oud, maar heeft het inmiddels wel al ver geschopt. Als tiener heeft hij zich dit seizoen gemanifesteerd als eerste doelman van landskampioen Racing Genk. En dat heeft veel bekijks getrokken.

/

Zo ook van Chelsea. De jongeling zou al meerdere malen met de club hebben gesproken over zijn toekomst. “Chelsea heeft een mooi sportief plan klaar waarin ik op m’n gemak naar de positie van eerste keeper kan doorgroeien binnen een aantal jaren. Dat gaat niet over een of twee jaar, maar over drie, vier of vijf jaar zodat ik me rustig kan ontwikkelen”, zo stelde Courtois in een interview met radiostation FM Brussel.

Hij liet echter wel weten dat het uitgesloten is dat hij al deze zomer naar Engeland verkast. “Wat er ook gebeurt: ik speel volgend jaar nog in het shirt van Genk. Misschien blijf ik wel twee jaar, het hangt ervan af hoe ik me hier ontwikkel. En dan zien we wel of ik misschien aan een Engelse ploeg word uitgeleend. Het is gewoon mooi dat Chelsea zoveel vertrouwen in mij heeft en in mij de opvolger van Petr Cech zien.”

Het gaat hard met de carrière van Courtois. In het seizoen 2008/09 debuteerde de 1.99 meter lange goalie als zestienjarige jongen in het eerste elftal van RC Genk, omdat de vijf keepers die hoger stonden in de pikorde allen niet beschikbaar waren. Twee seizoenen later is hij eerste doelman en behoort hij tot het keeperskorps van het Belgische elftal.

Update 08:35 uur - 'Ik heb Thibaut boos opgebeld, hij is overmoedig geweest'
Thierry Courtois, vader en zaakwaarnemer van doelman Thibaut, is niet gelukkig met de uitspraken van zijn zoon over een mogelijke transfer naar Chelsea. “Ik heb Thibaut boos opgebeld. Het was net rustig rond hem en nu heeft hij zichzelf in de schrijnwerpers gezet”, zegt Courtois senior in Het Laatste Nieuws. “Ik heb gezegd dat hij voortaan zijn mond moest houden tot er iets concreet is. Thibaut is overmoedig geweest. Dat meerjarenplan kwam al ter sprake toen Chelsea tijdens de play-offs contact zocht. Dat is toen in een gesprek met Genk en Dirk Degraen geopperd, maar meer ook niet."

Bezig met laden …