voetbalzone

Update: 'Ik sta achter iedere straf die de manager besluit om te geven'

Bart Kruyt09 nov 2011, 08:10
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2011, 08:10
Advertentie

Wigan Athletic zit diep in de problemen. De ploeg van Roberto Martinez verloor haar laatste negen wedstrijden, acht competitieduels en één bekerwedstrijd, en staat onderaan in de Engelse Premier League. Tot overmaat van ramp is nu ook aanvoerder Antolin Alcaraz voorlopig absent.

De verdediger van Wigan moet de aankomende drie duels toekijken. Alcaraz spuugde in het duel met Wolverhampton Wanderers van afgelopen weekend naar tegenstander Richard Stearman en heeft het schikkingsvoorstel van de FA geaccepteerd. Daar blijft het mogelijk niet bij: Wigan denkt erover na om haar captain nog een aanvullende schorsing op te leggen.

De 29-jarige Alcarez is bezig aan zijn tweede seizoen bij Wigan, dat de Paraguayaan in 2010 overnam van Club Brugge. In Engeland speelde de verdediger, ploeggenoot van Ronnie Stam en Patrick van Aanholt, tot dusver 39 competitiewedstrijden. Daarin scoorde hij eenmaal.

Update 9 november 09:10 uur - 'Ik sta achter iedere straf die de manager besluit om te geven'
Dave Whelan is woedend op Antolin Alcaraz. De verdediger van Wigan Athletic werd voor drie duels geschorst wegens spugen en krijgt mogelijk nog een extra schorsing van zijn werkgever opgelegd. “Dit gedrag is afschuwelijk en hoort niet op een voetbalveld thuis”, zei Whelan, voorzitter van Wigan. “Ik was geschokt en sta achter iedere straf die de manager besluit om te geven. Dit kan ik niet tolereren van mijn spelers, die een voorbeeldfunctie hebben.”

Bezig met laden …