voetbalzone

Update: 'Ik verontschuldig mij en bedank iedereen, zeker de preses'

Bart Kruyt16 mei 2011, 13:19
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2011, 13:19
Advertentie

Het is nog onzeker of Kevin Mirallas bij Olympiakos Piraeus blijft. De Belgische aanvaller is met de Grieks landskampioen in gesprek over een nieuw contract en de club speelt het spel met een opvallende onderhandelingstactiek. Vooralsnog hebben Mirallas en zijn zaakwaarnemer Christophe Henrotay echter nog niet toegehapt.

"Kevin wil hetzelfde loon als dit seizoen, dat is het probleem niet", zegt Henrotay in Sudpresse. "We willen gewoon nog een clausule toevoegen aan het contract, maar voorlopig weigert de club dat." De clausule behandelt het op tijd betalen van de spelers, soms een probleem in Griekenland. “Ik wist dat er vreemde dingen gebeurden in Griekenland, maar de onderhandelingen met Kevin sloegen alles”, vervolgt Henrotay.

“We werden ontvangen in een kamer naast het bureau van de voorzitter. Een soort van boodschapper pendelde tussen de twee kamers. Ondanks dat gebrek aan respect hebben we de onderhandelingen gestart", vertelt de belangenbehartiger. “De gesprekken duurden meer dan vijf uur en we kregen niets te eten. Plots werd ook nog eens de airco afgezet. Ondanks alles vonden we een akkoord, maar toen werden plots nog meer eisen gesteld. Dat was de druppel en we zijn opgestapt."

Op dit moment is er dus geen akkoord tussen Mirallas en Olympiakos, maar Henrotay heeft goede hoop dat het toch nog zover kan komen. "Voor Kevin zou het ideaal zijn als hij kan blijven", zegt de manager. “Olympiakos is een goeie club voor Kevin en bovendien zou hij volgend seizoen in de Champions League kunnen meespelen. Daarom heb ik aan Kevin gevraagd om rechtstreeks naar de voorzitter te stappen om alle plooien glad te strijken. We zullen zien of dat lukt.”

Update 13:19 - 'Ik verontschuldig mij en bedank iedereen, zeker de preses'
Een week geleden was Kevin Mirallas nog niet zo te spreken over de handelwijze van Olympiakos, maar de Belg heeft inmiddels toch zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis met zijn Griekse werkgever. De onderhandelingen verliepen moeizaam, maar zijn toch afgerond, meldt Sporza maandag. “Mirallas is heel blij en opgelucht”, aldus zaakwaarnemer Christophe Henrotay.

De spelersmakelaar deed uit de doeken hoe de voetballer en hij behandeld werden bij de Griekse club, maar bood zijn excuses aan voor de uitlatingen die hij eerder deed. “Ik verontschuldig mij voor de spanningen. Ik bedank iedereen bij de club, zeker de preses”, besloot Henrotay.

Bezig met laden …