voetbalzone

Update: 'Ik zou heel graag captain willen zijn van de Olympische ploeg'

Bart Kruyt20 jan 2012, 10:08
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2012, 10:08
Advertentie

David Beckham en Ryan Giggs hopen aankomende zomer mee te mogen doen aan de Olympische Spelen. De twee routiniers, die jarenlang met elkaar samenspeelden bij Manchester United, staan op de lijst van spelers die hebben aangegeven dat ze beschikbaar zijn voor ‘Team Groot-Brittannië’.

/

De FA heeft 191 brieven verstuurd naar spelers die mogelijk interesse zouden hebben en slechts zeven personen die deze brief kregen hebben aangegeven dat zij niet willen deelnemen aan de Olympische Spelen. Daar zitten Beckham en Giggs dus niet bij: zij willen aankomende zomer graag meedoen aan het toernooi, dat wordt gehouden in Londen.

Het Olympische voetbal is eigenlijk voor spelers onder de 23 jaar, maar iedere bondscoach mag drie dispensatiespelers in de selectie opnemen. Daar komen Beckham (36) en Giggs (38) dus voor in aanmerking. “Spelers beseffen dat dit een speciale kans is”, zei Darryl Seibel van het Britse Olympische comité tegen de BBC. Het is niet bekend welke zeven spelers zich niet beschikbaar willen stellen.

Update 20 januari 11:08 uur - 'Ik zou heel graag captain willen zijn van de Olympische ploeg'
David Beckham hoopt aankomende zomer als aanvoerder van de Britse ploeg mee te mogen doen aan de Olympische Spelen. "Dat zou ik heel graag willen", zei de 36-jarige middenvelder van LA Galaxy. "Ik ben al aanvoerder van Engeland geweest en weet hoe speciaal het zou zijn om de ploeg te leiden tijdens de Olympische Spelen. Ik heb al gesproken met Stuart Pearce (coach van de Olympische ploeg, red.) en ik hoop dat ik fit blijf, zodat ik een kans maak op deelname aan het toernooi."

Bezig met laden …