voetbalzone

Update: Immobile krabbelt terug: ‘Interview was informeel en luchtig’

Thijs Post21 feb 2015, 13:23
Laatst bijgewerkt: 21 feb 2015, 13:23
Advertentie

Ciro Immobile heeft in een pittig interview met La Gazzetta dello Sport flink uitgehaald naar Duitsland en zijn teamgenoten bij Borussia Dortmund. Immobile zat de laatste wedstrijden van zijn ploeg op de bank en hij lijkt een terugkeer naar de Serie A te prefereren, al rept hij daar zelf niet over.

voetbalzone

“Duitsers? Ze zijn koud. In de acht maanden dat ik bij Borussia Dortmund ben, ben ik door geen enkele teamgenoot uitgenodigd voor een etentje bij hem thuis. Trainer Jürgen Klopp? Er wordt gezegd en geschreven dat hij mij niet helpt, maar dat klopt niet. Hij spreekt veel met mij, hij probeert me moed in te praten en hij werkt met mij.”

Spijt van zijn transfer naar Duitsland heeft hij niet. “Ik ben een weg ingeslagen en ik wil tot het einde gaan. Ik zou de beslissing om naar Duitsland te gaan opnieuw nemen.” Met de krant BILD heeft Immobile in ieder geval niet zo veel. “Dat blad sabelt mij telkens neer, maar dat is niet zo vreemd, want het is een krant uit München. Ze laten geen mogelijkheid onbenut om Borussia aan te pakken”, klinkt het. Overigens staat het hoofdkantoor van BILD in Berlijn.

Update 14.23 uur - Immobile krabbelt terug: ‘Interview was informeel en luchtig’
Ciro Immobile rekende in een pittig interview in La Gazzetta dello Sport af met zijn ploeggenoten, met Duitsers in het algemeen en met de krant BILD. Er is flink wat ophef over ontstaan en de aanvaller van Borussia Dortmund ziet zich genoodzaakt om terug te krabbelen. “De vertaling in de Duitse kranten klopt, maar ik wil iedereen wijzen op het informele en luchtige karakter van het interview. Ik heb simpelweg verteld over de cultuurverschillen, die in mijn eerste maanden in Duitsland voor problemen hebben gezorgd. Verder bied ik mijn excuses aan bij BILD: het was maar een grapje. Ik heb veel respect voor journalisten!", schrijft Immobile op Facebook.

Bezig met laden …