voetbalzone

Update: Inter accepteert excuses: ‘Tijd om hier een streep onder te zetten’

Matthijs van Laar22 jan 2016, 18:50
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2016, 18:50
Advertentie

De uitlatingen van Maurizio Sarri aan het adres van Roberto Mancini komen hem mogelijk duur te staan. De coach van Napoli maakte zijn collega in de slotfase van het bekertreffen tussen Napoli en Internazionale (0-2) uit voor homo. Mancini reageerde furieus en werd daarop naar de tribune gestuurd. “Hij is een racist en mannen zoals hij zou je uit de voetballerij moeten smijten”, verklaarde hij vervolgens na de wedstrijd.

voetbalzone

Mancini laat het er echter niet bij zitten, schrijft La Gazzetta dello Sport woensdag. Ondanks het feit dat Sarri na afloop zijn excuses aanbod in de kleedkamer van Inter, moet hij vrezen voor sancties. Mancini zou inmiddels al hebben gesproken met een team van advocaten om te inventariseren op welke wijze Sarri kan worden aangepakt. Mocht de tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) zich ermee gaan bemoeien, dan hangt Sarri een straf van maximaal vier maanden boven het hoofd.

De scheidsrechter van dienst ontging de woordenwisseling, maar de vierde official heeft volgens de gerenommeerde sportkrant wél opgevangen wat er gaande was tussen de twee oefenmeesters. Hij zou daarom wel eens een sleutelrol kunnen gaan spelen bij de uitkomst van de mogelijke strafzaak. De FIGC kan Sarri aanpakken op basis van de regels tegen ‘discriminatoir gedrag en/of iedere vorm van belediging op basis van geslacht of seksuele voorkeur’.

Update 20 januari 16.33 uur - 'Coach Napoli ontloopt forse schorsing omdat Mancini hetero is'
Maurizio Sarri van Napoli hoeft volgens La Gazzetta dello Sport niet langer te vrezen voor een maandenlange schorsing. De coach maakte zijn collega Roberto Mancini dinsdagavond uit voor 'homo', maar omdat de oefenmeester van Internazionale op vrouwen valt, lijkt Sarri voor slechts twee duels geschorst te worden. In eerste instantie werd gedacht dat de coach zich schuldig had gemaakt aan gedrag waarin een ras of geslacht werd beledigd, maar de Italiaanse aanklager van de voetbalbond wil Sarri niet vervolgen voor discriminatie van alle homoseksuelen.

Update 21 januari 15.46 uur - Sarri komt heel goed weg na ‘flikker!’ richting Mancini
Napoli-trainer Maurizio Sarri wordt niet zwaar gestraft voor het maken van ‘homofobe opmerkingen’ richting collega-trainer Roberto Mancini. In de slotfase van de wedstrijd tussen Napoli en Internazionale vroeg Mancini aan de vierde official waarom er liefst vijf minuten blessuretijd bij kwamen. Sarri vond dat irritant en maakte Mancini hardop uit voor ‘flikker’. Mancini was des duivels en riep na afloop dat Sarri uit de sport gesmeten zou moeten worden. De tuchtcommissie van de Italiaanse bond (FIGC) heeft Sarri nu voor twee Coppa Italia-duels geschorst en hem een boete opgelegd van 20.000 euro.

Update 22 januari 19.50 uur - Inter accepteert excuses: ‘Tijd om hier een streep onder te zetten’
Internazionale wenst een streep te zetten onder de ruzie tussen Roberto Mancini en Maurizio Sarri. De trainer van Napoli noemde zijn collega van i Nerazzurri een ‘flikker’ en werd voor twee bekerwedstrijden geschorst en moet een boete van 20.000 euro betalen. “Het is tijd om een streep te zetten onder de recente gebeurtenissen en om een einde te maken aan alle ophef over de laatste paar minuten van de wedstrijd. Mancini en de club accepteren de verontschuldigingen van Sarri en Napoli en vragen de pers en het publiek nu om zich weer volledig op de wedstrijden te focussen”, valt er in een statement van Internazionale te lezen.

Bezig met laden …