voetbalzone

Update: Jol leverde contract bij Al-Ahly in vanwege bedreigingen

Gijs Freriks19 aug 2016, 14:25
Laatst bijgewerkt: 19 aug 2016, 14:25
Advertentie

Martin Jol is niet langer de trainer van Al-Ahly. De club uit Cairo maakt donderdagavond bekend dat de zestigjarige Hagenaar vanwege de teleurstellende sportieve resultaten zijn ontslag heeft ingediend.

/

Jol had nog een contract tot volgend jaar zomer, maar door de derde plaats van Al-Ahly in de groepsfase van de Afrikaanse Champions League en door de nederlaag in de finale van de nationale beker tegen Zamalek SC begon de positie van de coach al onhoudbaar te worden. Algemeen directeur Osama Oraby neemt de honneurs voorlopig waar.

Afgelopen dinsdag bestormde een groep supporters het trainingsveld om zijn ongenoegen te uiten. De training werd daarop gestaakt. “Ik wil persoonlijk dat Jol blijft, maar de druk van de fans zorgt ervoor dat er geen geschikte werksfeer meer is om tot successen te kunnen komen”, zei voorzitter Mahmoud Taher woensdag al op de Egyptische televisie.

Update 19 augustus 14.25 uur - Jol leverde contract bij Al-Ahly in vanwege bedreigingen
Martin Jol leverde donderdagavond zijn contract in bij Al-Ahly en dat deed hij niet zozeer vanwege de sportieve teleurstellingen. Jol voelde zich namelijk niet langer veilig in Cairo, daar supporters het trainingsveld op waren gekomen en hij via sociale media werd bedreigd. Dat meldt de BBC. Het is onduidelijk waar de toekomst van Jol ligt.

Bezig met laden …