voetbalzone

Update: Jonk krijgt voor bestuursfunctie concurrentie van Nederlander

Gijs Freriks22 mrt 2016, 12:50
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2016, 12:50
Advertentie

Wim Jonk gaat mogelijk aan de slag bij Maccabi Tel Aviv. Israëlische bronnen melden dat de voormalige hoofd opleidingen van Ajax serieus in beeld is om in de academie van de club van trainer Peter Bosz aan de slag te gaan.

/

Maccabi wordt geleid door technisch directeur Jordi Cruijff en het eerste elftal is sinds kort dus in handen van Bosz en diens rechterhand Hendrie Krüzen. De eerste wedstrijd onder hun leiding werd zondag met 2-1 gewonnen van Maccabi Haifa en komende zaterdag gaan De Gelen op bezoek bij laagvlieger Hapoel Akko.

De 49-jarige Jonk kreeg in november zijn ontslagbrief bij Ajax omdat er een ‘onoverbrugbaar meningsverschil over de invulling en de werkwijze van het technisch hart’ was ontstaan. Hij wilde de lijn-Cruijff volgen, maar kwam er niet meer uit met de rest van de club. Begin december kwamen beide partijen een vertrekregeling overeen. De fans van Maccabi onderhouden overigens een vriendschapsband met die van Ajax.

Update 22 maart 13.50 uur - Jonk krijgt voor bestuursfunctie concurrentie van Nederlander
Wim Jonk is nog altijd in beeld om bij Maccabi Tel Aviv Nir Levin op te volgen als hoofd jeugdopleiding, maar heeft volgens lokale media concurrentie van een landgenoot. Patrick van Leeuwen zou ook al met de directie hebben gesproken en staat eveneens open voor de functie. De 46-jarige oud-middenvelder van Sparta Rotterdam en Helmond Sport was eerder werkzaam bij Kairat Almaty, Shakhtar Donetsk en Feyenoord.

Bezig met laden …