voetbalzone

Update: 'Jonker verliest concurrentiestrijd in Berlijn van 'Rehacles''

Erik van Dam17 feb 2012, 18:42
Laatst bijgewerkt: 17 feb 2012, 18:42
Advertentie

Andries Jonker staat binnenkort wellicht op eigen benen in de Bundesliga. De 49-jarige Amsterdammer trok in 2009 de deur achter zich dicht bij Willem II en werd assistent van Louis van Gaal bij Bayern München, net zoals hij eerder deed bij Barcelona. Na het vertrek van Van Gaal uit Duitsland bleef Jonker de reserves trainen, maar mogelijk wordt hij hoofdtrainer van Hertha BSC.

/

Hertha stelde eind december Michael Skibbe aan als opvolger van Markus Babbel, die het seizoen nog was begonnen in Berlijn. Met Skibbe aan het roer werden echter vier wedstrijden op rij verloren, dus vloog de trainer eruit. Nu zoekt die Alte Dame een geschikte nieuwe kandidaat en in haar zoektocht is men uitgekomen bij Jonker, weet de Berliner Morgenpost.

Vorig seizoen nam Jonker nog even het eerste van Bayern onder zijn hoede, nadat Van Gaal zijn congé kreeg. Toen Jupp Heynckes naar Beieren kwam kreeg Jonker een nieuwe functie als trainer van Bayern II, dat op het vierde niveau in Duitsland uitkomt. Jonker doet het niet bijzonder in de Regionalliga Süd; met spelers als Timothy van der Meulen (ex-Ajax), Boy Deul (ex-Willem II) en Anduele Pryor (ex-Vitesse) in zijn team staat Jonker twaalfde.

Jonkers taken bij Bayern München gaan sowieso al veranderen, daar de club Mehmet Scholl heeft aangetrokken om de reserves van hem over te nemen. De Duitse media weten dat Hertha-eigenaar Michael Preetz reeds contact heeft gezocht met Jonker, maar de Nederlander zelf ontkent dat. “Mijn werk speelt zich hier af. Over al het andere denk ik pas na, zodra het aan de orde is.”

Update 17 februari 19:42 uur - 'Jonker verliest concurrentiestrijd in Berlijn van 'Rehacles''
Andries Jonker wordt wellicht niet de nieuwe trainer van Hertha BSC De Berlijnse formatie zoekt na het congé van Michael Skibbe een nieuwe sterke man en de naam van Jonker viel donderdag in de Duitse media. Het lijkt er echter op dat Jonker het moet afleggen tegen Otto Rehhagel. De 73-jarige Duitser zit zonder werk sinds hij in juni 2010 na negen jaar afscheid nam van het Griekse nationale team.

BILD weet dat Hertha al aan het onderhandelen is geslagen met Rehhagel, die in zijn lange loopbaan twee eervolle bijnamen kreeg. In Duitsland wordt hij geregeld betiteld als König Otto, terwijl de Grieken hem Rehacles noemen vanwege zijn fantastische werk tijdens het EK 2004. Tussen 1972 en 2000 had Rehhagel al acht Duitse clubs onder zijn hoede.

Bezig met laden …