voetbalzone

Update: Jovetic zet handtekening en draagt rugnummer 35 bij City

Bart Kruyt19 jul 2013, 19:12
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2013, 19:12
Advertentie

Na Fernandinho, Jesus Navás en Álvaro Negredo wordt Stevan Jovetic de vierde grote aanwinst van Manchester City voor het aankomende voetbaljaar. Fiorentina maakte donderdagavond bekend dat er een akkoord is bereikt met City over een transfersom voor Jovetic, die snel zal gaan tekenen bij the Citizens. De aanvaller kijkt uit naar het nieuwe avontuur.

/

De 23-jarige Jovetic werd ook in verband gebracht met Arsenal en Chelsea, maar vervolgt zijn loopbaan bij City. "Florence zal altijd in mijn hart blijven", vertelt de Montenegrijn. "Ik kwam hier als een jongentje binnen en vertrek als een man. Florence is een geweldige stad en ik heb het hier altijd naar mijn zin gehad. Maar ik ga nu naar City, dat in de Premier League speelt en een grote club is. Ik wil prijzen winnen."

"Bij City tref ik ook mijn goede vriend Nastasic", zegt Jovetic over Matija Nastasic, die vorig jaar van Fiorentina naar City ging. "Ik laat Fiorentina achter op het moment dat zij een heel goed team hebben en ik hoop dat ze de Scudetto kunnen winnen. Het zou leuk zijn geweest om samen te spelen met Mario Gómez, maar ik was toe aan iets nieuws. Ik begrijp dat de Fiorentina-fans een beetje boos zijn, dat is normaal. Maar ik heb niets slechts te zeggen over de supporters en de club. Het was fantastisch bij Fiorentina."

Update 19 juli 19:12 uur - Jovetic zet handtekening en draagt rugnummer 35 bij City
Stevan Jovetic mag zich officieel een speler van Manchester City noemen. De 23-jarige aanvaller heeft vrijdagavond zijn handtekening gezet onder een meerjarig contract bij the Citizens, die naar verluidt een initiële som van 26 miljoen euro aan Fiorentina betalen voor de Montegrijn. Dat bedrag kan door bepaalde sportieve prestaties nog oplopen tot dertig miljoen. Na het weekeinde sluit Jovetic, die rugnummer 35 gaat dragen, aan bij de spelersgroep van trainer Manuel Pellegrini.

Bezig met laden …