voetbalzone

Update: Kaiserslautern wint informatie in en laat Atouba gaan

Thijs Post18 jan 2012, 10:58
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2012, 10:58
Advertentie

Thimothée Atouba stond onder contract bij grote clubs als Tottenham Hotspur en Hamburger SV, maar zijn carrière gaat als een nachtkaars uit. De verdediger werd door Martin Jol naar Ajax gehaald maar in dienst van de hoofdstedelingen speelde hij slechts één competitiewedstrijd. Een terugkeer naar Duitsland lonkt, maar niet naar het hoogste niveau.

/

Karlsruher SC, dat in 2009 degradeerde uit de Bundesliga naar het tweede niveau, kan wel wat defensieve versterking gebruiken. KSC kreeg het lopende seizoen al 43 tegentreffers, staat op de achttiende en laatste plaats in de rangschikking en degradatie naar de 3. Liga dreigt.

“Een speciaal mens en zijn voetballende kwaliteiten zijn uitstekend”, zegt sportief directeur Oliver Kreuzer in Kicker over de 29-jarige Kameroener. Atouba mag trainer Jörn Andersen in een aantal proeftrainingen proberen te overtuigen van zijn kunde en zijn fitheid.

Update 18 januari 11:58 uur - Kaiserslautern wint informatie in en laat Atouba gaan
1. FC Kaiserslautern heeft besloten niet langer te bekijken of Thimothée Atouba een versterking kan worden. De club uit de 2. Bundesliga nodigde de verdediger uit Kameroen uit om mee te trainen en zich te bewijzen, maar heeft zich na twee dagen bedacht. "We hebben meer informatie ingewonnen. Hij kwam de laatste jaren nauwelijks meer in actie en speelt geen rol meer in onze plannen", zegt Oliver Kreuzer, sportief directeur van Kaiserslautern, in gesprek met het Duitse BILD.

Bezig met laden …