voetbalzone

Update: Kameroen reist toch af: 'Sensatiezoekers hoeven niks meer te schrijven'

Bart Kruyt08 jun 2014, 16:19
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2014, 16:19
Advertentie

Kameroen won zaterdagavond met 1-0 van Moldavië en zou zondagochtend in het vliegtuig naar Brazilië stappen. L'Equipe claimt dat dit niet is gebeurd: de Franse sportkrant meldt dat de internationals hebben geweigerd om af te reizen naar Brazilië, omdat er nog geen akkoord is bereikt over de premies. De nationale selectie maakt op deze manier duidelijk dat het de spelers echt menens is.

voetbalzone

Kameroen begint het WK aankomende vrijdag met een groepswedstrijd tegen Mexico, maar het is nog maar de vraag wanneer de spelers in Brazilië zullen arriveren. De selectie en de nationale voetbalbond zijn al geruime tijd in gesprek over de bonussen, maar vooralsnog zonder akkoord. De bond wordt nu extra onder druk gezet.

Naast Mexico speelt Kameroen in de groepsfase van het WK nog tegen Brazilië en Kroatië. Het is overigens nog maar de vraag of Samuel Eto'o de wedstrijd van vrijdag gaat halen: hij is niet helemaal fit.

Update 8 juni 16.19 uur - Kameroen reist toch af: 'Sensatiezoekers hoeven niks meer te schrijven'
Er is geen sprake van dat Kameroen niet deelneemt aan het WK in Brazilië. De selectie van bondscoach Volker Finke weigerde zondag op het vliegtuig te stappen, maar de kou is inmiddels uit de lucht. "Er is een akkoord gesloten, dus alle sensatiezoekers hoeven niet meer over ons te schrijven", zei de Duitse keuzeheer. "Het probleem was echt niet zo groot als het leek." De selectie zal later op de zondag alsnog afreizen naar Zuid-Amerika.

Bezig met laden …