voetbalzone

Update: Keane besluit zich toch bij Ierse elftal te voegen

Bart Kruyt01 mrt 2010, 21:42
Laatst bijgewerkt: 01 mrt 2010, 21:42
Advertentie

Robbie Keane heeft zich afgemeld voor de oefeninterland van Ierland tegen Brazilië. De spits van Celtic kwam met een knieblessure uit de derby met Glasgow Rangers en kan dinsdagavond niet in actie komen. Hij heeft zich afgemeld bij Giovanni Trapattoni.

/

Keane had al last van een pijnlijke knie, maar werd toch klaargestoomd voor de Old Firm van zondagmiddag. De 96-voudig international kon spelen, maar klaagde na afloop dat de pijn erger was geworden. De oefenwedstrijd tegen Brazilië laat hij zodoende schieten.

Zijn eerste stadsderby van Glasgow liep overigens uit op een teleurstelling. Keane kreeg nog wel een aardige mogelijkheid om te scoren, waarna Edu namens Rangers in de slotfase de wedstrijd besliste: 1-0. Dankzij deze overwinning is het verschil tussen beide ploegen nu tien punten, terwijl Rangers ook nog een wedstrijd tegoed heeft.

Inmiddels heeft ook Villa-verdediger Richard Dunne zich afgemeld voor de oefenwedstrijd. De verdediger liep een spierblessure op in de verloren Carling Cup-finale tegen Manchester United en kan midweeks zeker niet spelen. Of hij volgend weekend weer speelklaar is, is nog onduidelijk.

Update 22:42 uur - Keane meldt zich toch bij het Ierse elftal
Robbie Keane heeft zich te snel afgemeld bij het nationale elftal van Ierland voor de oefenwedstrijd tegen Brazilië. De aanvaller van Celtic liet zich maandag weer onderzoeken door de medische staf en die concludeerde dat er maar weinig mis was met de knie van Keane. De aanvaller heeft daarop besloten om zich toch bij zijn landgenoten te melden.

Bezig met laden …