voetbalzone

Update: Keeper Maradona wil agent worden: 'Dit is echt niet overdreven'

Peter Nusselder21 mrt 2012, 10:00
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2012, 10:00
Advertentie

Diego Maradona wist al dat hij even niet over Majed Nasser zou kunnen beschikken, maar nu blijkt dat de coach van Al-Wasl zijn keeper nooit meer zal kunnen opstellen. De 27-jarige doelman werd voor zeventien wedstrijden geschorst nadat hij Quique Sánchez Flores, coach van Al-Ahli, een klap op zijn hoofd gaf, en heeft naar aanleiding van die straf besloten dat hij een punt achter zijn loopbaan zet.

/

Al dan niet toevallig maakte Nasser zijn afscheid bekend in het televisieprogramma Game Over. De goalie geeft zijn fout toe en bood ook zijn verontschuldigingen aan, maar de hoogte van de schorsing die de nationale voetbalbond van de Verenigde Arabische Emiraten hem oplegde is Nasser in het verkeerde keelgat geschoten. “Ik accepteer de straf, maar vind deze tegelijkertijd zó hoog dat het genoeg is om mijn carrière te beëindigen.”

“De schorsing heeft me aan het denken gezet over mijn loopbaan. Ik heb mijn opties afgewogen en heb vervolgens besloten om helemaal met voetballen te stoppen. Ik heb de clubleiding al een brief geschreven waarin ik mijn beslissing uitleg. Ik wil Al-Wasl niet tot last zijn en wil de ontwikkeling van de club niet in de weg staan. Anderen hoeven niet de dupe te worden van mijn straf”, aldus Nasser.

Update 19 maart 10:10 uur - Club Maradona tracht keeper op andere gedachten te brengen
Al-Wasl, de club van trainer Diego Maradona, legt zich niet zomaar neer bij het voorgenomen afscheid van keeper Majed Nasser. De doelman werd voor zeventien wedstrijden geschorst en besloot daarop om helemaal met voetballen te stoppen. Zijn werkgever probeert de 27-jarige doelman op andere gedachten te brengen. “We zullen al het mogelijke doen om hem te overtuigen. Majed Nasser is niet alleen van waarde voor Al-Wasl, maar voor het voetbal in de Verenigde Arabische Emiraten in zijn totaliteit”, luidt het officiële statement van de club.

Update 21 maart 11:00 uur - Keeper Maradona wil agent worden: 'Dit is echt niet overdreven'
De woorden van Diego Maradona hebben Majed Nasser niet echt op andere gedachten gebracht. De 27-jarige doelman van Al-Wasl werd voor zeventien duels geschorst nadat hij trainer Quique Sánchez Flores een klap gaf. De goalie besloot direct te stoppen met voetballen, maar Maradona probeerde hem te overtuigen om te blijven. “Ik heb in mijn carrière nog nooit over stoppen nagedacht”, vertelt de Argentijn tegen Gulf News. “Ik verzoek Nasser om er nog eens over na te denken, want keepers hebben een lange houdbaarheidsdatum in het voetbal.”

Nasser heeft zijn ontslag echter ingediend bij de club uit de Verenigde Arabische Emiraten. “Als ze het niet accepteren, dien ik mijn contract tot 2014 met respect uit”, vertelt de sluitpost. “Maar hierna stop ik definitief. Het is echt niet overdreven van mij. Ik voel veel druk van de tuchtcommissie en voel dat ze tegen mij zijn. Dit is niet de eerste keer dat ik een enorme schorsing krijg. Vanaf 2007 heb ik vijf schorsingen van in totaal dertig duels opgelegd gekregen. Dit doet veel met me.” Nasser wil nu politieman worden.

Bezig met laden …