voetbalzone

Update: Kemphanen in Engeland moeten na vechtpartij kaartjes betalen

Dominic Mostert05 dec 2016, 18:09
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2016, 18:09
Advertentie

Simon Grayson schaamt zich kapot. De trainer van Championship-club Preston North End zag zaterdagmiddag hoe Eoin Doyle en Jermaine Beckford, nota bene spelers van zijn ploeg, het met elkaar aan de stok kregen in de wedstrijd bij Sheffield Wednesday (2-1 nederlaag). Het duo werd weggestuurd met rood en wordt na afloop volledig afgebrand door hun trainer.

/

Het incident vond plaats in de slotminuut, bij een 2-1 stand. Sheffield stond reeds met tien man op het veld, waardoor Preston nog goede hoop had op een punt. De dubbele rode kaart boorde die hoop de grond in. "Ik zit al dertig jaar in het voetbal en ik ben nog nooit bij zoiets betrokken geweest", verzucht Grayson bij de BBC. "Ik heb ze gesproken in de kleedkamer en ze verontschuldigden zich, maar daar neem ik geen genoegen mee. Zoiets hoort nooit te gebeuren in professioneel voetbal. Het is beschamend."

De oefenmeester zegt het altijd op te nemen voor zijn spelers, maar dat kan hij nu niet doen. "Dit verwacht je in de speeltuin bij vier- en vijfjarigen, niet van twee ervaren profs. Ze hebben niet alleen zichzelf in de steek gelaten, maar ook onze meegereisde fans. En uiteindelijk zorgden ze ervoor dat we minder kans maakten op een punt, of misschien wel drie. Met elf tegen tien hadden we ze waar we ze hebben wilden. Het is beschamend dat dit gebeurt. Een grap, een schande", foetert Grayson.

Update 5 december 19.09 uur - Kemphanen in Engeland moeten na vechtpartij kaartjes betalen
Championship-club Preston North End heeft Eoin Doyle en Jermaine Beckford bestraft na hun onderlinge vechtpartij in de wedstrijd bij Sheffield Wednesday (2-1 nederlaag). Het duo moet de kaartjes van de meegereisde supporters betalen, laat Preston weten in een statement. Bovendien wordt een eventuele straf van de Engelse voetbalbond (FA) zonder morren geaccepteerd. Trainer Simon Grayson sprak zaterdag na afloop al zijn diepe schaamte uit over het incident.

Bezig met laden …