voetbalzone

Update: Kersverse zomeraanwinst FC Dordrecht nu alweer verhuurd

Bart Kruyt26 aug 2015, 13:15
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2015, 13:15
Advertentie

Kristiaan Haagen gaat alsnog in Nederland aan de slag. De Belgische verdediger was in het afgelopen seizoen twee keer op proef bij SC Cambuur, dat onder de indruk was van de kwaliteiten van de jongeling, maar vanwege het vertrek van Lucas Bijker op zoek was naar een speler die er 'direct kon staan'. Haagen kreeg dus geen contract bij Cambuur, maar gaat nu naar FC Dordrecht.

De degradant maakt op de website van de club melding van de komst van de lange Haagen, die overkomt van Anderlecht en een tweejarig contract heeft getekend. In september deed de verdediger in dienst van de Belgische recordkampioen nog mee in een oefenwedstrijd tegen Dordrecht, maar tot een competitiedebuut in het eerste elftal kwam het niet.

De Belgisch jeugdinternational vervolgt zijn loopbaan nu bij Dordrecht. "Ik heb met een aantal clubs uit België en Nederland gesproken", zegt Haagen. "De mensen van FC Dordrecht wisten mij echt te overtuigen. Voor mij is het belangrijk dat ik veel kan gaan spelen bij een aanvallende ploeg en me zo kan gaan ontwikkelen. Dat plaatje klopte het beste bij FC Dordrecht."

Update 26 augustus 13.15 uur - Kersverse zomeraanwinst FC Dordrecht nu alweer verhuurd
Kristiaan Haagen gaat op huurbasis bij VVV-Venlo aan de slag. De twintigjarige centrale verdediger tekende in juni een contract bij FC Dordrecht, maar zag daar zijn kansen op speelminuten al snel beknot worden. “En zoals elke speler wil ik graag mijn wedstrijden meepikken”, zegt hij op de website van zijn tijdelijk nieuwe werkgever. Hij behoort tot het eind van dit seizoen tot de selectie van coach Maurice Steijn.

Bezig met laden …