voetbalzone

Update: Khedira staat maand aan de kant en hoeft WK niet te missen

Daniel Cabot Kerkdijk28 mrt 2010, 13:16
Laatst bijgewerkt: 28 mrt 2010, 13:16
Advertentie

Sami Khedira viel zaterdag tegen Bayern München uit met een knieblessure. Bij VfB Stuttgart maakt men zich grote zorgen om de ernst van de kwetsuur van de international. Hoe lang de middenvelder uit de running zal zijn, was zaterdagavond nog niet te zeggen. Het wegvallen van Khedira was een domper voor Stuttgart, dat de koploper met 1-2 versloeg.

/

Volgens Kicker moet een MRI-scan zondag uitsluitsel geven over de precieze aard van de knieblessure. "Ik hoop dat het niet dramatisch is en dat de kruisband niet gescheurd is", hield trainer Christian Gross na afloop van het gewonnen uitduel niettemin al rekening met het ergste scenario. Als dat uitkomt, kan Khedira een streep zetten door de rest van het seizoen en het WK in Zuid-Afrika. Bondscoach Joachim Löw maakt zich zorgen.

Al voor rust viel de middenvelder uit. Na een half uur verdraaide Khedira in een duel met collega-international Miroslav Klose zijn linkerknie en hoewel hij het na een blessurebehandeling nog even probeerde, was een wissel enkele minuten later toch noodzakelijk. Ook zonder de 22-jarige voetballer slaagde Stuttgart er vervolgens in om Bayern te verslaan.

Update 13:15 uur - Khedira staat maand aan de kant en mist WK toch niet
Sami Khedira heeft zondag opgelucht ademgehaald. De knieblessure van de middenvelder van VfB Stuttgart laat zich minder ernstig aanzien dan aanvankelijk werd verondersteld, zo is zondagmorgen duidelijk geworden. Khedira kampt met een klein scheurtje in de knieband, hoeft niet geopereerd te worden en staat mogelijk drie tot vier weken aan de kant. Zijn WK-deelname komt niet in gevaar.

Bezig met laden …