voetbalzone

Update: 'Kishna wordt binnen 24 uur medisch gekeurd in Rome'

Erik van Dam26 jul 2015, 13:18
Laatst bijgewerkt: 26 jul 2015, 13:18
Advertentie

De transfer van Ricardo Kishna van Ajax naar Lazio kan snel rondkomen. Het wachten is alleen nog op de bankgarantie van de Italiaanse vereniging, zo bericht De Telegraaf in zijn zaterdageditie. Ajax en Lazio zijn er samen wel uit wat betreft de transfersom: de Italianen betalen sowieso drie miljoen euro en via bonussen maximaal vier miljoen euro.

voetbalzone

Ajax krijgt dus nog een redelijk bedrag voor Kishna, wiens contract tot volgend jaar zomer loopt. Lazio wilde eerst minder betalen, maar werd door Ajax gewezen op de optie in het contract van de aanvaller: die stelde de Amsterdammers in staat hem langer aan zich te binden en dus vond Ajax dat het recht had op een hogere vergoeding.

Lazio moet nu alleen nog een bankgarantie overleggen aan financieel directeur Jeroen Slop en dan kan de transfer doorgaan. Kishna kan zich dan medisch laten keuren en zijn handtekening zetten in Rome. Hij speelde twee seizoenen in de hoofdmacht van Ajax en kwam tot 34 wedstrijden in de Eredivisie. Zaakwaarnemer Mino Raiola wilde Kishna vorig seizoen al graag elders onderbrengen.

Update 26 juli 13.18 uur - 'Kishna wordt binnen 24 uur medisch gekeurd in Rome'
Het heeft heel wat voeten in de aarde, maar de transfer van Ricardo Kishna van Ajax naar Lazio staat op het punt van afronding. La Gazzetta dello Sport meldt zondag dat de aanvaller binnen nu en 24 uur medisch wordt gekeurd in de Italiaanse hoofdstad. Wanneer daarbij geen problemen aan het licht komen, tekent Kishna een meerjarig contract. Ajax ontvangt het totale transferbedrag van vier miljoen euro in termijnen. De speler zelf gaat 1,2 miljoen euro per jaar verdienen.

Bezig met laden …