voetbalzone

Update: Klavan gearriveerd in Liverpool voor medische keuring

Bart Kruyt19 jul 2016, 14:11
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2016, 14:11
Advertentie

Ragnar Klavan staat voor een prachtige transfer. De voormalig verdediger van Heracles Almelo en AZ gaat volgens de BBC en de Daily Mirror naar Liverpool, dat ongeveer vijf miljoen euro zal betalen voor Klavan. Liverpool wil de deal vroeg in deze week afronden; Klavan, die inmiddels dertig jaar oud is, kan zijn handtekening zetten onder een contract voor twee of drie seizoenen.

/

De international van Estland wordt niet gezien als een vaste basisspeler, maar als een betrouwbare stand-in voor als de eerste keus niet kan spelen. Klavan moet deze rol overnemen van Kolo Touré, wiens aflopende contract niet werd verlengd. Mamadou Sakho en Joe Gómez missen de start van het nieuwe seizoen vanwege achillespeesproblemen en Jürgen Klopp gaf eerder deze maand al aan dat hij graag nog een extra verdediger aan zijn selectie wilde toevoegen.

Klavan heeft er vier seizoenen bij Augsburg op zitten en speelde vorig seizoen nog twee keer tegen Liverpool in de Europa League. Voor zijn periode in Duitsland speelde hij 78 competitiewedstrijden voor AZ en 95 voor Heracles Almelo. Mocht hij inderdaad naar Liverpool gaan, dan wordt Klavan de vijfde aanwinst van Jürgen Klopp voor het aankomende seizoen.

Update 19 juli 14.11 uur - Klavan gearriveerd in Liverpool voor medische keuring
De Engelse media hadden het bij het juiste eind: Ragnar Klavan vertrekt naar Liverpool. De voormalig verdediger van Heracles Almelo en AZ is dinsdagmiddag bij zijn toekomstige nieuwe club gearriveerd, voor de medische keuring. Als er geen problemen aan het licht komen, zal hij worden overgenomen van FC Augsburg en een meerjarig contract tekenen.

Bezig met laden …