voetbalzone

Update: ‘Kluivert weg als technisch directeur van Paris Saint-Germain’

Daniel Cabot Kerkdijk09 jun 2017, 11:25
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2017, 11:25
Advertentie

Patrick Kluivert is in gesprek met Paris Saint-Germain over zijn toekomst, zo meldt De Telegraaf zaterdag. De directeur voetbalzaken werd volgens het dagblad van tevoren op de hoogte gebracht dat de club Antero Henrique zou aanstellen als sportief directeur. PSG maakte vrijdagavond de komst van de Portugees wereldkundig.

Kluivert werd vorig jaar aangesteld als technisch directeur, met onder meer het aan- en verkoopbeleid in zijn takenpakket. Ook werd de Nederlander, die een contract tot de zomer van 2019 ondertekende, belast met de voetbalschool van PSG. De Parijzenaars hebben echter een matig seizoen achter de rug: de landstitel ging naar AS Monaco en in de achtste finales van de Champions League was Barcelona een maatje te groot. De aankopen van Kluivert bleken bovendien niet al te succesvol.

Volgens voorzitter Nasser Al-Khelaifi moet de 49-jarige Henrique zorgen voor 'een nieuwe dynamiek' en 'de sterren van de toekomst gaan opsporen'. De Telegraaf schrijft dat Kluivert en zijn familie het erg naar hun zin hebben in Parijs en de relatie met Al-Khelaifi warm is. In de verdere gesprekken tussen beide partijen wordt bepaald of er een andere functie voor Kluivert inzit of dat de wegen scheiden.

Update 9 juni 11.25 uur - 'Kluivert weg als technisch directeur van Paris Saint-Germain'
Patrick Kluivert vertrekt als technisch directeur van Paris Saint-Germain, zo meldt de doorgaans goed ingevoerde Franse sportkrant L'Équipe vrijdag. Beide partijen waren de afgelopen dagen in gesprek over de toekomst van de Nederlander bij de club, die vorige week Antero Henrique als sportief directeur aanstelde. Kluivert heeft naar verluidt vriendelijk bedankt voor een andere functie binnen de club.

Bezig met laden …