voetbalzone

Update: Knieblessure noopt ex-Milan-verdediger tot beëindigen loopbaan

Peter Nusselder20 feb 2012, 13:27
Laatst bijgewerkt: 20 feb 2012, 13:27
Advertentie

De kansen op speeltijd bij AC Milan lijken toe te nemen voor Urby Emanuelson. Marek Jankulovski, die op dezelfde posities op de linkerflank uit de voeten kon als de voormalig Ajacied, heeft namelijk een punt achter zijn carrière gezet. De 34-jarige Tsjech vindt het mooi geweest en stopt als profvoetballer.

/

“Italië en Milan zijn mijn tweede thuis geweest, maar aan alles komt een einde”, laat Jankulovski weten in de Italiaanse media. “Wanneer je ergens stopt, loop je nog eens na wat je allemaal gedaan hebt en ik denk veel aan alle goede dingen die ik hier heb kunnen doen”, vervolgt de Tsjechische linkspoot, die zes seizoen in dienst was van i Rossoneri.

Jankulovski overweegt om in de voetballerij actief te blijven, maar nadat hij de afgelopen twee jaar nog maar mondjesmaat aan spelen toekwam heeft hij de binnenkant van de dug-out even genoeg gezien. “Ik zie mezelf geen trainer worden, maar misschien wel sportief directeur of makelaar van jonge spelers.” De Tsjech debuteerde in zijn vaderland voor Banik Ostrava en verkaste in 2000 naar Napoli. Via Udinese kwam de 77-voudig international later in Milaan terecht.

Update 10 oktober 22:30 uur - Jankulovski komt terug op besluit en gaat in eigen land verder
Marek Jankulovski kiest ervoor om zijn loopbaan als profvoetballer toch niet af te sluiten. Banik Ostrava maakt maandag via de officiële kanalen bekend dat de 34-jarige verdediger heeft besloten om terug te keren bij de club waar het allemaal begon. "Het hart heeft besloten om terug naar huis te gaan. Ik heb het voetbal gemist. Ik mis wedstrijdritme, maar ik wil zo snel mogelijk speelklaar zijn", vertelt de ex-collega van Clarence Seedorf, Urby Emanuelson en Mark van Bommel bij AC Milan.

Update 17 oktober 14:59 uur - Onfortuinlijke Jankulovski loopt opnieuw zware blessure op
Het zit Marek Jankulovski niet mee. De Tsjech liep zaterdag in zijn debuutwedstrijd voor Banik Ostrava opnieuw een zware knieblessure op. Dat meldt persbureau ANP. Eerder stond hij ook al lang aan de kant met dezelfde kwetsuur. Het is nog maar de vraag of de 34-jarige Jankulovski, in het verleden actief bij onder meer Udinese en AC Milan en in een eerder stadium al speculerend over een afscheid, ooit nog op de velden terugkeert als profvoetballer.

Update 20 februari 14:27 uur - Knieblessure noopt ex-Milan-verdediger tot beëindigen loopbaan
Na een carrière die hem van Banik Ostrava in Tsjechië leidde via Napoli en Udinese naar AC Milan houdt Marek Jankulovski het voor gezien. Dat meldt de wereldvoetbalbond FIFA. De 34-jarige verdediger, die in oktober 2011 terugkeerde bij de club waar het voor hem allemaal begon, ziet er geen heil in om na de revalidatie van zijn knieblessure terug te keren op het veld. De 77-voudig international liep in de eerste wedstrijd bij Banik Ostrava een kwetsuur op aan zijn knie die hem een jaar daarvoor ook al parten speelde. Zijn loopbaan eindigde zodoende in mineur: in de tweede periode bij de club uit zijn geboorteplaats speelde hij slechts acht minuten.

Bezig met laden …