voetbalzone

Update: KNVB schrapt gele kaart na ‘sandwich’ Van der Laan-Bijker

Daniel Cabot Kerkdijk09 dec 2013, 15:30
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2013, 15:30
Advertentie

De KNVB zal zich vanaf maandag buigen over een gele kaart in het competitieduel van zaterdag tussen RKC Waalwijk en SC Cambuur. Lucas Bijker maakte in de blessuretijd een overtreding en ging ervan uit dat hij zijn tweede gele kaart zou krijgen. Die bleef echter uit.

Erik Braamhaar, de dienstdoende scheidsrechter in Waalwijk, verzuimde om Bijker in zijn boekje op te schrijven. De gele prent ging naar een ploeggenoot van de verdediger: Martijn van der Laan. “Ik geef de verkeerde speler een gele kaart. Nu moet de KNVB maar kijken hoe ze de zaak oplossen”, vertelde Braamhaar in gesprek met De Telegraaf.

"Ik zag een sandwich met Bijker en Van der Laan. En toen heb Van der Laan een kaart gegeven.” Braamhaar noteerde de gele kaart voor Van der Laan op het wedstrijdformulier. “Daar kan ik niks meer aan veranderen.”

Update 9 december 16.30 uur - KNVB schrapt gele kaart na ‘sandwich’ Van der Laan-Bijker
De gele kaart die Martijn van der Laan zaterdag kreeg in het duel van SC Cambuur met RKC Waalwijk is hem kwijtgescholden door de KNVB, zo meldt de Friese club maandag. Voor Lucas Bijker heeft dit geen consequenties. De linkerverdediger van Cambuur krijgt de gele prent niet alsnog achter zijn naam.

Bezig met laden …