voetbalzone

Update: Koevermans kent datum operatie: ‘Dit jaar is sowieso voorbij’

Bart Kruyt24 jul 2012, 16:38
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2012, 16:38
Advertentie

Danny Koevermans komt dit kalenderjaar niet meer in actie. De aanvaller verdient zijn geld bij het Canadese Toronto FC, dat uitkomt in de Major League Soccer, maar kan zijn werkgever door een gescheurde kruisband voorlopig niet helpen. Koevermans heeft zes tot negen maanden de tijd nodig om te herstellen: "Ik voelde meteen dat het niet goed zat, de pijn was enorm."

/

Koevermans raakte zaterdag geblesseerd in de wedstrijd tegen New England Revolution. "Ik had niet eens een MRI-scan nodig om te weten dat mijn kruisband was gescheurd", zegt de Nederlandse spits op de website van Sport-Promotion. "Die heb ik vandaag uiteraard wel laten maken, maar de uitkomst bevestigde eigenlijk alleen wat we al wisten. De doktoren hebben me verteld dat de genezing zes tot negen maanden gaat duren. Dit seizoen is in ieder geval voorbij voor me.''

Het is eerste keer in de loopbaan van de 33-jarige Koevermans dat hij wordt geconfronteerd met een zware blessure. "Ik heb tot nu toe niet te klagen gehad. Ik heb wat spierblessures gehad, wat hamstringproblemen en een keer iets aan mijn lies, maar daar bleef het bij. Tot dit moment. Ik weet nu waar de jongens het over hebben die hun kruisband eerder hebben afgescheurd. Het doet gewoon verschrikkelijke pijn. Het was nog een geluk bij een ongeluk dat we niet al te ver van huis speelden, in Boston. Maar de vlucht terug naar Toronto was desondanks een kwelling."

Update 24 juli 16:38 uur - Koevermans kent datum operatie: ‘Dit jaar is sowieso voorbij’
Danny Koevermans wordt medio augustus geopereerd aan zijn gescheurde voorste kruisband. Dat meldt Sport-Promotion. “De artsen hier kijken anders tegen deze behandeling aan dan in Nederland”, laat de spits van Toronto FC weten. "In Nederland wacht men met opereren totdat de zwelling in de knie is verdwenen. Hier doen ze dat ook, maar willen ze bovendien dat je de knie ook weer 120 graden kunt buigen. Dat vergt meestal wat extra tijd. Het belangrijkste voor mij is dat ik straks weer honderd procent fit terug kan keren op het veld. Dit jaar is sowieso voorbij voor me. Ik richt me op het nieuwe seizoen bij Toronto”, aldus Koevermans.

Bezig met laden …