voetbalzone

Update: Koning wint aan vertrouwen en geeft Volendam nul op rekest

Erik van Dam19 aug 2010, 20:05
Laatst bijgewerkt: 19 aug 2010, 20:05
Advertentie

FC Volendam-trainer Gert Kruys heeft de komst van Gerry Koning uit het hoofd gezet. De coach van de wijdbroeken hoopte de dertigjarige verdediger weg te kunnen halen bij SC Heerenveen, maar is tot de conclusie gekomen dat Koning om twee redenen onhaalbaar is.

“Het wordt een heel lastig verhaal met Gerry. Ten eerste is de vraagprijs voor Volendam te hoog, ten tweede speelt hij in de basis bij Heerenveen”, legt Kruys uit aan RTVNH. De coach zag hoe Koning Daryl Janmaat verving in de basiself van de Friezen. Eerder sprak hij nog de hoop uit dat Koning in de zoektocht naar een vaste plaats weer zou terugkeren bij Volendam.

Koning begon zijn loopbaan twaalf jaar geleden al in het vissersdorp; in 2004 verkaste hij naar Excelsior, maar na een jaar was hij weer terug. Ook na de overstap naar RBC Roosendaal ging hij opnieuw de samenwerking aan met de club uit zijn geboortedorp. Tot het einde van dit seizoen ligt hij nu vast in Heerenveen.

Update 20:05 uur - Koning gaat voor zijn kansen en wijst FC Volendam af
FC Volendam hoeft niet meer bij Gerry Koning aan te kloppen. Zijn optreden van afgelopen weekeinde tegen FC Twente (0-0) heeft de verdediger van SC Heerenveen
voldoende vertrouwen gegeven om de concurrentiestrijd in Friesland aan te gaan. Ook het financiële plaatje bij de Noord-Hollanders was niet aantrekkelijk, zo schrijft Omroep Friesland.

Bezig met laden …