voetbalzone

Update: KRC Genk licht koopoptie in contract van Boëtius niet

Gijs Freriks02 jun 2017, 16:42
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2017, 16:42
Advertentie

Jean-Paul Boëtius brak op jonge leeftijd door bij Feyenoord en werd in de zomer van 2015 weggekocht door FC Basel. In Zwitserland wist hij niet aan de hoge verwachtingen te voldoen, maar de 23-jarige vleugelspeler lijkt zijn belofte nu op huurbasis bij Racing Genk alsnog in te lossen. Boëtius is een vaste waarde onder landgenoot Albert Stuivenberg en zegt open te staan voor een langer verblijf in België.

"Er is een optie die nog niet gelicht is. Ze hebben tot het einde van het seizoen. Dat heeft de technisch directeur (Dimitri De Condé, red.) duidelijk gemaakt aan de pers", zegt de jeugdinternational in gesprek met FOX Sports. "Ik moet geduldig blijven en me de laatste wedstrijden van m'n beste kant laten zien. Ik zit hier goed in m'n vel. De optie zit in het contract. Als ik het er niet mee eens was, had ik hem er niet in laten zetten."

Boëtius deed onlangs in het Europa League-duel met Celta de Vigo nog van zich spreken met een doelpunt. "Het is gebleken dat ik de juiste keuze heb gemaakt door hier heen te komen. Het liefst blijf ik hier, maar anders kan ik hopelijk met opgeheven hoofd vertrekken", besluit de voormalig Feyenoorder.

Update 26 juni 16.42 uur - KRC Genk licht koopoptie in contract van Boëtius niet
Jean-Paul Boëtius heeft zijn laatste wedstrijd voor KRC Genk gespeeld. De club maakt bekend dat de optie in het contract van de aanvaller niet wordt gelicht en dat hij dus terugkeert naar FC Basel, waar Boëtius nog een contract heeft tot de zomer van 2019. “KRC Genk bedankt Jean-Paul voor zijn bijdrage, en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière”, valt er op de website van De Genkies te lezen.

Bezig met laden …